Ion Lungu nuanțează: Nu se desființează Foresta, a fost o expresie mai dură pentru a mobiliza oamenii să aducă bani. Colecta a fost sabotată


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că nu se desființează clubul de fotbal Foresta, arătând că a folosit o expresie mai dură săptămâna trecută pentru a mobiliza oamenii să aducă bani pentru ca acest club să-și plătească datoriile la ANAF, dar a subliniat că această colectă pe care a inițiat-o a fost sabotată.

El a spus că banii pentru Foresta rămân la buget arătând că licitația este programată pentru joi și că Foresta nu va participa.

„Banii rămân acolo îi așteaptă pe cei de la Foresta”, a spus primarul care a menționat că fondurile sunt alocate pentru performanță în fotbal.

„Eu, ca primar, poate m-am expus prea mult. Am luat și acea inițiativă care a fost sabotată. Asta e viața. Așa e la noi”, a spus Lungu.

Întrebat cine a sabotat colecta primarul a răspuns: ”Cine sabotează de regulă? Politicienii”, fără să ofere alte amănunte.

Lungu a mai declarat că toată lumea vrea fotbal la Suceava, dar nimeni nu ajută cu nimic.

„Rămân alături de Foresta. Nu se desființează Foresta, nu e echipa Primăriei. Era expresia puțin mai dură la conferința de presă să mobilizăm oamenii să aducă bani. Se pare că nu s-a întâmplat acest lucru. Vom relua licitația la Foresta și când vor îndeplini condițiile, banii îi așteaptă. Nu pot fi dați în altă parte pentru că sunt bani pentru performanță în fotbal, cel puțin liga a doua”, a declarat primarul.

El a spus că inițiativa sa privind colecta a fost „legală și morală” și că s-ar fi achitat datoriile la Fisc.

Primarul e evitat să spună de ce clubul nu și-a achitat taxele arătând că nu este angajat la clubul Foresta și că nu se implică acolo, dar a menționat că în fotbal se cheltuie mulți bani.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de