Sucevean ce și-a bătut și înjunghiat soția pe care a găsit-o beată în casă după ce el muncise de dimineața până seara, trimis în judecată


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Dumitru Cioban cercetat în stare de libertate pentru tentativă la violență în familie.

Potrivit Parchetului Tribunalului Suceava, în rechizitoriu se arată că Dumitru Cioban și soția lui locuiesc singuri în gospodăria lor din comuna Capu Câmpului, iar de mai mult timp femeia obișnuia să consume cantităţi mari de băuturi alcoolice, fapt de natură a-l nemulţumi pe soţul său şi totodată motiv de certuri şi scandaluri permanente între cei doi soţi.

Conform anchetei, Dumitru Cioban a plecat în dimineața de 10 aprilie de la domiciliu pentru a desfăşura diverse activităţi pe un teren agricol, iar a apoi a finalizat unele activităţi gospodăreşti în curtea casei sale.

Ulterior, în jurul orelor 21:00, a intrat în locuinţă, unde a găsit-o pe soţia sa în stare de ebrietate. Deranjat în mod vădit de starea de ebrietate în care a găsit-o şi în acea seară pe soţia sa, inculpatul s-a enervat şi a lovit-o pe aceasta peste faţă cu palmele şi pumnii, apoi a luat un cuţit de bucătărie şi a lovit-o în partea laterală dreapta a toracelui.

După aplicarea loviturii cu cuţitul, el a realizat că i-a produs soţiei sale o vătămare destul de gravă şi i-a propus să solicite ajutorul altor persoane.

Soţia sa a refuzat, iar bărbatul şi-a finalizat treburile gospodăreşti şi s-a culcat până în dimineaţa zilei următoare.

A doua zi dimineața, Cioban s-a dus la vecinul său, l-a informat pe acesta că soţia sa a avut un accident în seara precedentă, iar acesta a solicitat telefonic o ambulanţă.

La scurt timp, la locuinţa celor doi soţi s-a deplasat un echipaj medical, iar ulterior şi lucrătorii de poliţie.

Conform concluziilor cuprinse în raportul de constatare medico-legală victima a prezentat traumatism cranio-facial (obiectivat prin echimoză) şi un traumatism toracic (obiectivat prin echimoze şi plagă înţepat-tăiată parasternală dreapta complicată cu hemopneumotorax drept ce a necesitat drenaj pleural drept cu evacuarea cantităţii de 700 ml sânge).

Leziunile au pus în pericol viața victimei se arată în raport care menționează pe aceste leziuni au necesitat în vederea vindecării  25-30 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost trimis spre judecare  Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de