Registrul local al spațiilor verzi din municipiul Suceava trebuie finalizat la sfârșitul acestui an


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că se lucrează la Registrul local al spațiilor verzi din municipiu care ar urma să fie finalizat la sfârșitul acestui an.

„S-au făcut pași importanți în acest sens. Au fost inventariate o serie de spații verzi din municipiul Suceava și introduse într-o bază de date electronice”, a spus primarul.

El a arătat că au fost introduse în baza de date parcurile din municipiu, spațiile verzi de la Piața mică sau de la Spitalul vechi, din Areni, din zona Albina sau Patinoar, din zona centrală, dar și din Burdujeni.

Urmează să fie inventariate spațiile verzi de la unitățile de învățământ, a mai spus primarul.

„Ne dorim ca până la sfârșitul anului să avem actualizată această bază de date electronică, să putem aplica întocmai legea spațiilor verzi să nu mai fie atâtea discuții în comisia de urbanism când se face o solicitare de o cale de acces și se spune că e spațiu verde, aici e o situație foarte exactă”, a spus Lungu.

El a menționat că în continuare este o problemă legată de transferul de pădure de la Romsilva și a arătat că a fost elaborat proiectul de lege pentru acest transfer care este definitivat de deputatul PNL Angelica Fădor, urmând ca apoi să fie semnat la inițiatori de parlamentarii de Suceava.

Liderul grupului PSD din Consiliul Local Suceava, Vasile Mocanu, a declarat în mai multe rândul că este necesar să se realizeze Registrul Spațiilor Verzi ceea ce va conduce la o reglementare mult mai clară a modului în care se pot dezvolta construcții pe spații verzi.El a adăugat că în lipsa acestui registru se dau aprobări să se mai taie din spații verzi, care, în afară de faptul că strică orașul din punct de vedere urbanistic sunt ilegale.


Intră acum și în grupul de