Ion Lungu vrea ca toate cablurile să dispară de pe stâlpi și să fie instalate subteran și va concesiona acest serviciu: „Așa respectăm și legea și vom avea un oraș mai frumos”


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că intenționează să concesioneze serviciul de rețele de comunicații din municipiu, urmând ca toate cablurile aflate acum pe stâlpi să fie introduse într-un sistem subteran de comunicații.

Primarul a spus că aceasta este o problemă nerezolvată în Suceava, iar legislația în domeniu, apărută în 2011 obligă municipalitatea să elimine cablurile de pe stâlpi și să fie mutate într-o rețea subterană.

El a adăugat că, în ultimul timp am primit două oferte de la firme, din București și Cluj Napoca, care propun, cea din București concesionarea serviciului public de furnizare a rețelelor de comunicații, iar cea din Cluj Napoca să gestioneze infrastructura pentru rețeaua subterană de telecomunicații, iar cei din Cluj Napoca susțin că ei au realizat un proiect asemnător în acest municipiu.

Lungu a spus că este posibil ca, în perioada următoare de timp, în baza acestor două scrisori de intenție,  în baza legii care obligă municipalitatea, să fie concesionat acest serviciu, în ideea de a avea un oraș mai frumos.

”Sunt aceste cabluri care atârnă de stâlpi și nu mai spus că sunt colaci de cabluri, iar de câte ori am vrut să facem ordine nu prea răspund cei care au aceste cabluri”, a spus Lungu.

El a anunțat că va veni cu o propunere de caiet de sarcini pentru concesionare, iar Primăria nu va cheltui nici un leu, ci va câștiga din redevență.

„Câștigăm de două ori: odată că vom avea un oraș mai frumos și vom respecta și legea și Primăria va încasa o redevență anuală. Nu putem să angajăm atâta personal să urmărim fiecare cablu din oraș. Este o externalizare a serviciului. E o soluție corectă și voi avea discuții informale și cu consilierii, dacă sunt de acord”, a spus primarul.

El a arătat că dorește ca noul sistem subteran să fie realizat cât mai mult pe lângă trotuare, iar trotuarele să fie afectate cât mai puțin de lucrările care se vor face pentru introducerea cablurilor în subteran.


Intră acum și în grupul de