Muzeul Satului Bucovinean isi deschide portile pentru un nou sezon


Intră acum și în grupul de

Directorul Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava, Emil Ursu, a anuntat ca pe data de 18 mai, Ziua Internationala a Muzeelor, se va deschide sezonul de vizitare a Muzeului Satului Bucovinean, ocazie cu care va avea loc un spectacol artistic, iar pe aleea principala, mai multi caricaturisti suceveni vor face portrete doritorilor. „Pe 18 mai, intrarea la Muzeul satului va fi libera, cum de altfel se va întâmpla si în cazul celorlalte muzee ale noastre. În celelalte zile, vizitatorii vor plati acelasi pret al biletului de anul trecut, adica 2 lei pentru adulti si 1 leu pentru copii, studenti, pensionari. Pentru copiii din casele de plasament, intrarea este libera”, a precizat Emil Ursu.

Acesta a mentionat ca la Muzeul Satului, în fiecare zi de duminica va avea loc câte un spectacol folcloric menit sa pastreze specificul zonei, dar si sa încurajeze sucevenii sa viziteze institutia muzeala.  

Pentru sezonul din acest an, Muzeul Satului Bucovinean are pregatite o serie de noutati cum ar fi o piua si un darac de la sfârsitul secolului XIX – începutul secolului XX, dar si o expozitie cu figurine din ceara ce reprezinta nunta în Bucovina. „Asa cum avem scena botezului amplasat în Casa Cacica si înmormântarea în Casa Vicov, vom avea si scena nuntii în Casa Câmpulung Moldovenesc”, a mentionat Emil Ursu.

Muzeul Satului Bucovinean ofera publicului vizitator un numar de 51 de obiective ce pot fi admirate. 


Intră acum și în grupul de