Primarul Cătălin Coman i-a spus ministrului Sănătății că pentru finalizarea Spitalului din Fălticeni mai sunt necesare încă 10 milioane de lei pe lângă cele 7 milioane de lei alocate acum


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, vineri, că cele şapte milioane de lei alocate de Guvern pentru continuarea investiţiei la noua clădiri a Spitalului Municipal Fălticeni vor face ca stadiul lucrărilor să fie realizate în proporţie de 95 la sută, iar pentru finalizarea investiţiei vor mai fi necesare fonduri de aproape 10 milioane de lei.

“Mai avem nevoie de bani, iar domnul ministru cunoaşte situaţia. Avem o corespondenţă permanentă cu Ministerul Sănătăţii şi cu factorii responsabili din minister. Lucrurile din punctul nostru de vedere sunt clare, s-au rezolvat acele probleme cu proiectarea, au apărut noutăţi în legislaţia ISU,le-am transpus în proiectele tehnice şi suntem în construcţie. Sperăm să finalizăm într-un termen cât mai scurt această construcţie începută acum 26 de ani”, a spus Coman.

El a mai că, în prezent, se lucrează la interioare şi la pardoselile holurilor şi sălilor, urmând să fie montate lifturile, şi să fie executate lucrările exterioare.

“Cele zece milioane care mai sunt necesare, ne-ar permite să deschidem activitatea spitalului odată cu finalizarea lucrărilor şi cu transferul unor dotări achiziţionate recent tot prin grija şi efortul Ministerului Sănătăţii”, a explicat primarul municipiului Fălticeni.

 Întrebat dacă cele 10 milioane de lei care mai sunt necesare finalizării investiţiei de la Fălticeni vor fi alocate în cursul acestui an,  ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că alocarea fondurilor se va face conform criteriilor deja stabilite, unul dintre acestea fiind continuarea investiţiilor deja începute și că, la rectificarea bugetară,  se va analiza dacă se vor aloca noi sume  de bani.

Reamintim că Guvernul a alocat, recent, suma de 7 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor începute la noua clădire a spitalului fălticenean.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de