ATOP Suceava: Persoanele aflate în trafic să nu mai fie șicanate prin controale suprapuse ale echipajelor de poliție rutieră și de ordine publică


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Suceava a decis, în ultima ședință, care s-a desfășurat la Fălticeni să recomande Polției Județene Suceava mai multe măsuri, între care și cea de evitare a șicanării în trafic a persoanelor prin controale suprapuse ale echipelor de poliție rutieră și de ordine publică.

Astfel, potrivit unui comunicat al ATOP Suceava, se arată că în ședință s-a convenit să se solicite  IPJ Suceava realizarea unei planificări mai judicioase a echipajelor de circulație cu cele din dispozitivul de ordine publică pentru evitarea suprapunerii pe drumurile publice în același loc și realizând opriri care duc la șicanarea persoanelor aflate în trafic.

În cadrul ședinței s-au mai discutat probleme legate de inițierea de propuneri legislative din partea administrației locale și județene referitoare la administrarea drumurilor naționale, județene și comunale, dar și asigurarea de măsuri pentru reorganizare cu efective a patrulelor de poliție din sudul județului.

Totodată, s-a stabilit ca ATOP Suceava să solicite creșterea eficienței activității lucrătorilor din Biroul Control Intern din cadrul I.P.J. Suceava, în sensul rezolvării cu obiectivitate a reclamațiilor primite de la cetățeni privind serviciul polițienesc, precum și apărarea drepturilor polițiștilor conferite de legislația în vigoare.

Alte măsuri prevăd invitarea operatorilor economici de la Rădăuți în cadrul ședințelor ATOP pentru informarea comunității privind  folosirea aplicației ,,Inspectorul Pădurii”, realizarea unor razii și acțiuni polițienești în sistem integrat în vederea prevenirii consumului de alcool, tutun, substanțe etnobotanice în rândul elevilor.


Intră acum și în grupul de