Zece școli sucevene au obţinut titlul de “Şcoală europeană”. Primul loc, cu același punctaj, obținut de Colegiul Silvic “Bucovina” Câmpulung Moldovenesc şi Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă”


Intră acum și în grupul de

Zece unităţi de învăţământ din judeţul Suceava au fost declarate câştigătoare la Competiţia naţională “Şcoală europeană” din acest an, două colegii clasându-se pe primul loc pe primul loc în ierarhia naţională.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că zece unităţi de învăţământ au fost declarate câştigătoare în cadrul ediţiei din acest an a competiţiei naţionale “Şcoala europeană”, şase dintre acestea clasându-se în primele zece locuri în ierahia naţională.

Lazăr a spus că primele două clasate, cu acelaşi punctaj, 182, sunt Colegiul Silvic “Bucovina” Câmpulung Moldovenesc şi Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret, care ocupă locul I pe ţară.

El a mai spus că punctajul obţinut de Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, 174, îl clasează pe locul 4 la nivel naţional, iar Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava, cu 172 de puncte, se află pe locul 6, în timp ce Şcoala Gimnazială nr.10 Suceava, cu 171 de puncte, se află pe locul 7 la nivel naţional.

Totodată, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Colegiul Tehnic “Samoil Isopescu” Suceava, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava şi Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Sfântul Andrei” Gura Humorului au obţinut titlul de “Şcoală europeană”.

Inspectorul şcolar general al ISJ Suceava a precizat că titlurile de “Şcoală europeană” vor fi înmânate în cadrul unei festivităţi ce va fi organizată, în 15 iunie 2017, la Bucureşti.

El a subliat că unitatea de învăţământ din judeţul Suceava care obţinut cele mai multe titluri de “Şcoală europeană” este Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, care a obţinut acest titlu la ediţiile din 2007, 2010, 2013 şi 2016 .

De precizat este că la ediţia din acest an a competiţiei, s-a înregistrat cel mai mare număr de unităţi de învăţământ din judeţ care au primit titlul de “Şcoală europeană”, în anul 2016 fiind şapte unităţi de învăţământ declarate câştigătoare, în 2015-3, în 2014-5, în 2013-5, în 2012-3, în 2011-3, în 2010-3, în 2008-2 şi în 2007-o unitate de învăţământ.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de