Fotbal, Comisia de Disciplina a AJF : Multe cazuri pe masa Comisiei


Intră acum și în grupul de

Joi, 15 mai 2008, a fost zi plina pentru membrii Comisiei de Disciplina a AJF, acestia având de solutionat nu mai putin de 16 cazuri:

1. La jocul Bucovina Calafindesti – Recolta Fântânele, Liga a V-a, în minutul 5 a fost eliminat Rosu Gheorghita de la echipa oaspete, pentru cumul de cartonase galbene.

Comisia a hotarât suspendarea jucatorului Rosu Gheorghita de la Recolta Fântânele pentru o etapa si penalitate sportiva de 20 lei.

2. La jocul Moldova Draguseni – Bradul Vama, Liga a V-a, în minutul 90 a fost eliminat jucatorul Simionescu Silviu de la echipa oaspete, pentru cumul de cartonase galbene.

Comisia a hotarât suspendarea jucatorului de la Bradul Vama pentru o etapa si penalitate sportiva de 20 lei.

3. La jocul FC Pojorâta – Forestierul Frumosu, Liga a V-a, jucatorul Ungura Oto Andrei de la echipa oaspete a fost eliminat pentru injurii, scuipari si amenintari la adresa arbitrului.

Comisia a hotarât suspendarea jucatorului de la Forestierul Frumosu cu doua etape si penalitate sportiva de 40 lei.

4. La jocul Avântul Volovat – Scoala de Fotbal Radauti, Liga a V-a, în minutul 90+1, jucatorul Vicol Ciprian, de la echipa gazda, a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene.

Comisia a hotarât suspendarea jucatorului de la Avântul pentru o etapa si penalitate sportiva de 20 lei.

5. La jocul Raraul II Câmpulung Moldovenesc – Steaua Dumbraveni, Liga a V-a, în minutul 85, jucatorul Cojocariu Andrei de la echipa gazda a fost eliminat din joc pentru cumul de cartonase galbene.

Comisia a hotarât suspendarea jucatorului de la Raraul pentru o etapa si penalitate sportiva de 20 lei.

6. La jocul Foresta Moldovita – Avântul Todiresti, Liga a IV-a, în minutul 66, în urma acordarii unei lovituri de pedeapsa pentru echipa Foresta, delegatul echipei Avântul Todiresti, Grosu Constantin, a cerut jucatorilor sai sa paraseasca terenul de joc. În acel moment mai multi jucatori ai echipei oaspete au înjurat arbitrul, reprosându-i maniera de arbitraj. În învalmaseala creata, Zabrea Vasile, de la Avântul Todiresti,  a lovit arbitrul cu pumnul peste cap, iar jucatorul Ciubotaru Stelian, de la aceeasi echipa, a lovit arbitrul cu piciorul în spate. Identificarea jucatorilor agresivi s-a facut cu ajutorul asistentilor; ca urmare, ei au fost eliminati din joc. Echipa oaspete s-a retras din teren, iar dupa trei minute arbitrul a fluierat sfârsitul meciului.

Comisia a hotarât:

> omologarea jocului cu 3-0 în favoarea echipei Foresta Moldovita;

> sanctionarea cu avertisment si penalitate sportiva de 250 lei a delegatului Grosu Constantin;

> suspendarea jucatorilor Zabrea Vasile si Ciubotaru Stelian, de la Avântul Todiresti, pentru doua etape si penalitate sportiva de 40 lei pentru fiecare.

7. La jocul CN Nicu Gane Falticeni – Viitorul Arbore, juniori C, în minutul 70 a fost eliminat Oniceanu Ionut de la echipa oaspete, pentru injurii aduse asistentului.

Comisia a hotarât suspendarea jucatorului de la Viitorul Arbore pentru o etapa si penalitate sportiva de 40 lei.

8. La jocul Juventus II Falticeni – Zimbrul Siret, Liga a IV-a, juniori, în minutul 60 a fost eliminat jucatorul Cureliuc Bogdan-Alexandru, de la echipa oaspete, pentru cumul de cartonase galbene.

Comisia a hotarât suspendarea jucatorului de la Zimbrul Siret pentru o etapa si penalitate sportiva de 20 lei.

9. La jocul Viitorul Liteni – Flacara Rosie Udesti, Liga a IV-a, juniori, de la echipa gazda au fost eliminati doi jucatori, Cojocaru Petru, în minutul 4, pentru lovirea adversarului fara minge, si, în minutul 46, Gâtman Gabriel, pentru injurii la adresa arbitrului.

Comisia a hotarât:

> suspendarea jucatorului Cojocaru Petru de la Viitorul Liteni pentru doua etape si penalitate sportiva de 40 lei;

> suspendarea jucatorului Gâtman Gabriel de la Viitorul Liteni pentru doua etape si penalitate sportiva de 40 lei.

10. La jocul Viitorul Liteni – Flacara Rosie Udesti, Liga a IV-a, seniori, în minutul 29 a fost eliminat Matolea Bogdan de la echipa oaspete, pentru cumul de cartonase galbene.

Comisia a hotarât suspendarea jucatorului de la Flacara Rosie Udesti  pentru o etapa si penalitate sportiva de 20 lei.

11. La jocul Bucovina Badeuti – Bradul Putna, Liga a IV-a, seniori, în minutul 57 a fost eliminat din joc Nicoara Sorin de la echipa oaspete, pentru cumul de cartonase galbene.

Comisia a hotarât suspendarea jucatorului de la Bradul Putna pentru o etapa si penalitate sportiva de 20 lei.

12. Jocul Minerul Iacobeni – Cetatea II Suceava, Liga a IV-a, juniori, nu s-a disputat deoarece echipa gazda nu a asigurat asistenta medicala.

Comisia a hotarât omologarea jocului la 3-0 în favoarea echipei Cetatea II Suceava si sanctionarea cu avertisment si penalitate sportiva de 100 lei a AS Minerul Iacobeni.

13. La jocul Raraul Câmpulung Moldovenesc – CS Scoala de Fotbal Radauti, juniori C, înaintea începerii jocului delegatul echipei gazda a facut confruntarea jucatorilor echipei oaspete si s-a constatat ca, din cei 12 jucatori înscrisi în raportul de arbitraj, 5 jucatori erau „pe fals”. Urmare a acestui fapt, echipa CS Scoala de Fotbal Radauti a jucat cu 7 jucatori, contrar prevederilor art. 14 din ROAF – obligatoriu 8 jucatori.

Comisia a hotarât omologarea jocului la scorul din teren, respectiv 14-0 pentru Raraul Câmpulung, sanctionarea delegatului echipei Scoala de Fotbal Radauti cu penalitate sportiva de 200 lei si avertisment si trimiterea arbitrului Filipciuc Alexandru la comisia de disciplina a arbitrilor.

14. La jocul AS Juventus Falticeni – CS Scoala de Fotbal Radauti, juniori C, înainte de începerea partidei, delegatul AS Juventus Falticeni a contestat dreptul de joc al jucatorilor Irimia Florin, Paparau Constantin-Gabriel, Bejenariu Ilie Vasile si Morosan Daniel. Motivul contestatiei se refera la faptul ca transferul primilor trei jucatori s-a realizat în afara perioadei de transferuri. În urma confruntarii, dl Stoica Viorel, profesor-antrenor la SC Scoala de Fotbal Radauti, a înlocuit jucatorii contestati, înscrisi în primii 11 jucatori cu jucatori de rezerva.

Comisia a hotarât respingerea contestatiei ca fiind fara obiect, sanctionarea cu avertisment a AS Juventus Falticeni pentru introducerea unei contestatii nejustificate si obliga la decontarea cheltuielilor de transport pentru delegatul Stoica Viorel, de la Radauti la Suceava si retur.

15. La jocul Florconstruct Patrauti – Bucovina Radauti, Liga a IV-a, seniori, jucatorii echipei gazda au fost sanctionati cu 6 cartonase galbene, având o conduita necorespunzatoare. În minutul 87 a fost eliminat din joc Apostol Marian, pentru cumul de cartonase galbene.

Comisia a hotarât sanctionarea AS Florconstruct Patrauti cu penalitate sportiva de 60 lei si suspendarea jucatorului Apostol Marian de la Bucovina Radauti pentru o etapa si penalitate sportiva de 20 lei.

16. Jocul CS Gura Humorului – Dorna Vatra Dornei, Liga a IV-a, juniori, nu s-a disputat, deoarece echipa din Vatra Dornei nu s-a prezentat.

Comisia a hotarât omologarea jocului cu 3-0 în favoarea echipei CS Gura Humorului, sanctionarea cu penalitate sportiva de 150 lei si depunctarea echipei de seniori CSM Vatra Dornei cu 1 punct (echipa de juniori este la al doilea joc neprezentat). 


Intră acum și în grupul de