Serviciul Salvamont Suceava atrage atenția celor care pilotează drone să nu le utilizeze în preajma cațărătorilor fără ca aceștia să fie de acord


Intră acum și în grupul de

După ce o dronă s-a izbit de o stâncă, punând în pericol viața a două persoane care escaladau zona Pietrei Mari din masivul Rarau, Serviciul Salvamont Suceava a atras atenția celor care pilotează drone să nu le utilizeze în preajma cațărătorilor fără ca aceștia să fie de acord.

Potrivit Salvamont Suceava, vineri, 19 mai, în jurul orei 18.00, o persoană pilota o dronă în zona Pietrei Mari din masivul Rarău, iar pe traseul clasic de alpinism al pietrei se aflau doi cațărători. La un moment dat, drona s-a izbit de o stâncă, la aproximativ un metru de alpiniști.

„Din fericire, doar pentru dronă incidentul a fost fatal. Rugăm pe aceasta cale, cei care pilotează drone sa nu o facă în preajma cațărătorilor făra ca aceștia sa fie de acord. Drona putea oricând să le deterioreze coarda și chiar să accidenteze persoanele din perete”, a transmis Serviciul Salvamont Suceava.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de