Serviciul Salvamont Suceava atrage atenția celor care pilotează drone să nu le utilizeze în preajma cațărătorilor fără ca aceștia să fie de acord

După ce o dronă s-a izbit de o stâncă, punând în pericol viața a două persoane care escaladau zona Pietrei Mari din masivul Rarau, Serviciul Salvamont Suceava a atras atenția celor care pilotează drone să nu le utilizeze în preajma cațărătorilor fără ca aceștia să fie de acord.

Potrivit Salvamont Suceava, vineri, 19 mai, în jurul orei 18.00, o persoană pilota o dronă în zona Pietrei Mari din masivul Rarău, iar pe traseul clasic de alpinism al pietrei se aflau doi cațărători. La un moment dat, drona s-a izbit de o stâncă, la aproximativ un metru de alpiniști.

„Din fericire, doar pentru dronă incidentul a fost fatal. Rugăm pe aceasta cale, cei care pilotează drone sa nu o facă în preajma cațărătorilor făra ca aceștia sa fie de acord. Drona putea oricând să le deterioreze coarda și chiar să accidenteze persoanele din perete”, a transmis Serviciul Salvamont Suceava.

(Mihaela Tcaciuc)