Nou incendiu la Gura Humorului, fiind afectat un bloc de locuințe sociale în care erau 23 de copii și 15 adulți. Focul a pornit de la rețeaua electrică suprasolicitată de aparate electrice de încălzire lăsate în funcțiune


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit, luni, cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un imobil cu locuințe sociale format din parter, etaj și mansardă din oraşul Gura Humorului.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la nivelul acoperişului, existând pericolul de propagare la întreaga construcție şi la clădirile învecinate.

Până la sosirea pompierilor militari, persoanele aflate în imobil, respectiv 15 adulți şi 23 de copii s-au autoevacuat, menționează ISU Suceava.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de peste trei ore.

În flăcări au ars acoperişul clădirii pe 300 mp şi materiale textile din pod și s-au degradat camerele de locuit, obiecte de mobilier şi aparate electrocasnice.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de aparate electrice de încălzit lăsate sub tensiune, arată ISU Suceava.

Pompierii au salvat restul imobilului şi două gospodării învecinate.


Intră acum și în grupul de