Fântâna arteziană rustică din centrul Sucevei a fost pusă în funcțiune


Intră acum și în grupul de

Fântâna arteziană rustică amplasată în Parcul Drapelelor Uniunii Europene a fost dată în funcțiune după ce s-a realizat alimentarea cu energie electrică și montarea pompei de recirculare a apei, a anunțat viceprimarul Sucevei, Marian Andronche.

El a spus că această fântână arteziană a fost  realizată după ideea șefului de sector de la Domeniul Public, fântâna fiind rustică, construită din piatră și a fost realizată în regie proprie.

Andronache a menționat că lucrarea a fost executată în toamna anului trecut, iar acum a fost realizată alimentarea cu energie electrică, s-a montat pompa de recilculare a apei și că este și luminată pe timpul nopții, având patru lămpi cu senzori care se aprind automat când se întunecă.

Viceprimarul a mai spus că trebuie reglat debitul pentru ca apa să curgă pe pietre, ca o mini cascadă și a menționat că apa se recilculă, fântâna nefiind alimentată de la rețeaua de apă a municipiului.

Andronache a menționat că din vara anului trecut au fost făcute mai multe aranjamente cu piatră în oraș, în intersecții, dar și în unele parcuri.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de