PD-L Suceava, partidul catre care au migrat cei mai multi primari si consilieri locali


Intră acum și în grupul de

Potrivit datelor centralizate la Prefectura Suceava, un numar de 22 de primari candideaza pe lista altui partid decât cel pe care a fost ales, marea majoritate, 18, migrând de la diferite partide, PSD, PNL, PRM sau PC, si-au înscris candidatura din partea PDL. În aceasta situatie se afla si primarii municipiilor Suceava si Falticeni, Ion Lungu si Vasile Tofan, care au fost membri PNL si candideaza din partea PD-L, dar si cel al orasului Siret, Vasile Tablan, fost membru PSD ce candideaza pentru PD-L.

Prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, a spus ca, potrivit legislatiei, în astfel de conditii, secretarii de localitati trebuie sa transmita Prefecturii referate privind situatia înregistrata, urmând ca prefectul sa semneze ordinele de încetare a mandatului înainte de termen. Desi situatia este cunoscuta, prefectul Baisanu a precizat ca, pâna în prezent nu a primit niciun astfel de referat si a cerut secretarilor de localitati sa faca demersurile necesare pentru a intra în legalitate.  

Prefectul a mai adaugat ca secretarii de localitati au statut de independent si ca nu poate decât sa le ceara sa faca astfel de referate pentru a se intra în legalitate. Acesta a avertizat ca exista riscul ca în localitatile unde primarii sunt sub incidenta legii privind migratia politica, actele emise în aceasta perioada pot sa fie contestabile, ca fiind ilegale. Alexandru Baisanu a mai declarat ca va cauta pârghiile necesare pentru a trage la raspundere secretarii care nu-si fac datoria. „Secretarul nu poate sa faca ce vrea, secretarii care nu sunt în relatii bune cu primarul sa trimita referatul a doua zi, iar cei care sunt în relatii bune, sa nu trimita referatele”, a mai spus prefectul.

Alexandru Baisanu a mai aratat ca în judet sunt si 299 de consilieri locali în aceasta situatie, marea majoritate dintre ei parasind partidele pe listele carora au fost alesi, pentru a candida din partea PD-L.

Prefectul de Suceava a dat ca exemple de localitati unde secretarii nu au trimis niciun fel de informari legate de migratia politica, orasul Salcea si comuna Ulma. 


Intră acum și în grupul de