FOTBAL : Fostele glorii ale fotbalului sucevean revin miercuri pe „Areni”!


Intră acum și în grupul de

> De la ora 18, Stadionul „Areni” va gazdui un meci demonstrativ între actuala echipa a Cetatii Suceava si o formatie alcatuita din jucatori care în trecut au îmbracat tricoul echipei locale de fotbal, iar acum evolueaza în Liga 1 sau peste hotare

Fotbal Club Cetatea Suceava va sarbatori miercuri revenirea în cel de-al doilea esalon valoric al fotbalului românesc printr-un meci demonstrativ. Partida va fi una amicala în care iubitorii fotbalului îi vor putea revedea jucând pe Daniel Balan (Alki Larnaca – Cipru), Lucian Goian (Dinamo Bucuresti), Valeriu Bordeanu (Unirea Urziceni), Dorin Semeghin (Otelul Galati), Constantin Bumbac (UTA Arad), Mihai Gurita (ex-Farul Constanta), Dorian Andronic (FC Vaslui), Mihai Luca (FC Vaslui), Cristi Pulhac (Dinamo Bucuresti), Claudiu Voiculet (Farul Constanta), Ovidiu Ciobanu si Dumitru Ene (ambii Cetatea II Arbore).

În vizorul organizatorilor s-au mai aflat câtiva jucatori care sunt originari din Suceava sau au jucat pentru echipa locala, dar acestia nu vor putea onora invitatia din diverse motive.

Pe banca tehnica a selectionatei alcatuite din jucatori din primul esalon se vor regasi Aurel Buzoianu, Radu Casuba si Victor Galusca. 

Cu prilejul acestui meci, marti, la sediul clubului FC Cetatea, a avut loc o conferinta de presa la care au luat parte presedintele clubului, Dumitru Moldova, antrenorul Marian Pana si fotbalistii Daniel Balan (Alki Larnaca – Cipru) si Constantin Bumbac (UTA Arad). Ei au vorbit despre meciul de azi si despre fotbalul sucevean în general, fiecare dintre ei remarcând publicul iubitor de fotbal din Suceava.  „În primul rând vreau sa multumesc tuturor celor care ne-au ajutat pentru a realiza în acest an promovarea. Adresez multumiri speciale dlui primar Ion Lungu, jucatorilor, antrenorului Marian Pana, care a fost alaturi de noi în momente mai grele si speram ca asa va fi si în continuare si vom avea realizari din ce în ce mai mari. Revenind la meciul de mâine (n.r miercuri), le multumesc tuturor jucatorilor care au acceptat invitatia de a reveni la Suceava pentru a evolua în acest joc demonstrativ. Speram ca publicul va fi prezent în numar cât mai mare si va fi multumit de acest meci. De asemenea ne dorim ca în campionatul urmator sa avem cât mai multe succese pentru ca la Suceava exista un public avid de fotbal. Vrem sa-i facem pe jucatorii care au plecat de la echipa noastra si acum evolueaza în Liga 1, sa revina la Suceava atunci când vom ajunge si noi în primul esalon. Avem un grup de jucatori destul de valoros, însa restrâns numeric, dar cu câteva transferuri speram sa reusim acest lucru. Înca o data îi multumesc dlui Marian Pana care a ramas la Suceava, desi a avut oferte de la echipe ca Prefab Modelu sau Forex Brasov”, a declarat Dumitru Moldovan.

Antrenorul Marian Pana a efectuat marti un antrenament usor în vederea meciului de miercuri. La sedinta de pregatire au participat si cei doi fotbalisti prezenti la conferinta de presa. „A fost o miscare scurta, mai mult pentru tonus. Ne dorim foarte mult ca publicul sucevean sa fie cât mai numeros la acest meci. Speram sa fie vreme buna. Va fi un joc demonstrativ, fara încrâncenarea disputelor din campionat. Ma bucur ca dl presedinte Moldovan a reusit sa organizeze aceasta partida. Eu cred ca este foarte frumos sa te întorci în orasul natal si sa joci un meci demonstrativ. Important este ca la acest joc sa fie alaturi de noi si reprezentantii autoritatilor locale precum toti iubitorii fotbalului. Vrem sa încheiem asa cum se cuvine acest sezon. Poate în viitor, daca vom reusi sa ajungem în Liga I, unii dintre acesti jucatori vor reveni la Suceava”, a precizat Marian  Pana. 

Fundasul Daniel Balan, care acum evolueaza în prima liga din Cipru, la formatia Alki Larnaka, echipa cu care a terminat sezonul pe locul 7, nu exclude posibilitatea ca pe viitor sa revina ca fotbalist la Suceava. „Ma bucur foarte mult ca echipa locala de fotbal a promovat în Liga a II-a si sper sa continue ascensiunea spre prima liga pentru ca Suceava are suporteri minunati care merita acest lucru. Ma bucur ca am ajuns din nou acasa si ma pot revedea cu fosti colegi de-ai mei. Voi juca pe Stadionul „Areni” dupa o pauza de 6 ani si sunt putin emotionat. Mi-ar face mare placere ca în viitor sa revin si ca jucator la Suceava si sa îl am antrenor pe dl Marian Pana pe care eu îl consider un profesionist desavârsit”, a declarat fostul jucator al Forestei.

La rândul sau, Constantin Bumbac (UTA Arad) si-a amintit de meciurile din prima divizie ale echipei locale de fotbal. „Sunt bucuros ca pot participa la un asemenea eveniment. Suceava este un oras cu traditie în fotbalul românesc si cred ca ar merita un loc în Liga 1 pentru ca am vazut ca are jucatori valorosi. Îmi doresc sa jucam mâine (n.r. miercuri) în fata unui stadion plin. Va fi un meci spectacol. Îmi amintesc de atunci când eram copil si veneam la meciuri pe Stadionul „Areni”. Echipa juca în Divizia A si era o atmosfera extraordinara”, a declarat Bumbac.

La meciul demonstrativ de astazi intrarea va fi libera, astfel încât organizatorii evenimentului spera ca Stadionul „Areni” sa fie plin la fel ca atunci când echipa locala de fotbal evolua în Divizia A.


Intră acum și în grupul de