Sociolog: Suceava merge pe modelul urban Tokyo îngrămădind totul pe o suprafață foarte mică. E ca și cum un bărbat de 40 de ani poartă hainele unui copil de 3 ani


Intră acum și în grupul de

Sociologul sucevean dr. Adrian Botezatu a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că municipiul Suceava merge pe modelul urba n Tokyo și îngrămădește toate construcțiile pe o suprafață extrem de mică în loc să se dezvolte în sistemul de tip metropolitan.

 

„Dacă în județul Suceava ar fi existat intenția ca zona de tip metropolitan să devină o realitate atunci ar fi fost o planificare a funcțiilor în zona metropolitană. Sunt comune în jurul Sucevei care s-ar preta pentru dezvoltare industrială, de parcuri logistice sau zone industriale, cum sunt și de exemplu localități în jurul Sucevei pretabile pentru dezvoltare imobiliară”, a spus Botezatu în emisiune.

El a arătat că orașul Suceava este un oraș viu care trebuie să se dezvolte, dar din păcate autoritățile nu pot să aibă viziunea acestei dezvoltări a Sucevei.

„Dacă se  compară Suceava cu alte centre județene din țară, Suceava este subdezvoltată față de potențialul pe care l-ar fi putut să-l aibă”, a menționat sociologul sucevean.

El consideră că dacă în municipiul Suceava administrația ar lucra cu arhitecți și ar exista o viziune urbanistică s-ar crea axe de dezvoltare naturală a orașului.

„Mergem se pare pe modelul urban Tokyo în care ne îngrămădim excesiv, în loc să descoperim zone goale prin modelul de dezvoltare metropolitan. Încercăm să îngrămădim totul pe o suprafață foarte mică. E ca și cum un adult de 40 de ani ar trebui să poate hainele unui copil de 3 ani, ceea ce demonstrează o lipsă completă de viziune a autorităților locale”, a spus Botezatu.

El consideră că este anormal ce se întâmplă în domeniul urbanistic sucevean.

„Marea majoritate a băncilor din Suceava sunt construite pe foste parcări în condițiile în care una din principalele probleme ale municipiului e lipsa parcărilor”, a spus Botezatu care consideră un minus și faptul că s-au îngrămădit toate centrele comerciale în inima geografică orașului, în loc să fie găsită o axă laterală de dezvoltare cum e în toate celelalte orașe.

„Soluția e foarte simplă: în al 12-lea ceas să se apeleze la arhitecți și la urbaniști”, a conchis Botezatu.


Intră acum și în grupul de