Si-a violat fiica minora, timp de 4 ani


Intră acum și în grupul de

Barbatul din comuna suceveana Darmanesti, care si-a violat fiica, în vârsta de 14 ani, timp de patru ani, a fost arestat pentru 29 de zile, anchetarea sa în stare de libertate fiind considerata un pericol. La începutul acestei saptamâni, I.P.J. Suceava a fost sesizat despre faptul ca Dumitru Homiuc, în vârsta de 40 ani, din Darmanesti, a întretinut relatii sexuale cu fiica sa H.E., de 14 ani. Politistii au trecut la verificari si din declaratiile minorei au aflat ca barbatul a exercitat perversiuni sexuale asupra minorei de mai multe ori, iar în urma examinarii medico-legale s-a stabilit ca exista o deflorare mai veche, a carei data nu poate fi precizata.

Potrivit IPJ Suceava, în continuarea cercetarilor, lucratorii Biroului Politiei Rurale Suceava si ai Postului de politie Darmanesti, s-au deplasat la domiciliul barbatului, pe care l-au gasit în podul casei, având o funie legata în jurul gâtului cu intentia de a se spânzura, precizând ca recurge la acest gest întrucât regreta ca a întretinut relatii sexuale cu fiica sa. În urma controlului corporal, în buzunarul pantalonilor a fost gasita o scrisoare de adio în care mentiona ca regreta faptele comise.

Pentru început, în urma probatoriului administrat, barbatul a fost retinut pe o perioada de 24 ore sub aspectul comiterii infractiunilor de „viol” si „incest”, instanta stabilind prelungirea arestarii la 20 de zile.  

Potrivit purtatorului de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Suceava, Luminita Hurjui, institutia a confirmat rezolutia de începere a urmaririi penale fata de Dumitru Homiuc pentru savârsirea infractiunilor de viol, coruptie sexuala si incest. Luminita Hurjui mentioneaza ca, în perioada 2004 – 17/18 mai 2008, barbatul a exercitat în mod repetat acte de coruptie sexuala si a întretinut raporturi sexuale cu fiica sa, profitând de imposibilitatea victimei de a se apara.

Parchetul de pe lânga Tribunalul Suceava a înaintat miercuri, Tribunalului Suceava, referatul prin care a solicitat luarea masurii arestarii preventive fata de Dumitru Homiuc pentru o perioada de 29 de zile, întrucât acesta a savârsit o fapta pentru care legea penala prevede o pedeapsa mai mare de 4 ani si exista probe ca lasarea sa în libertate prezinta un pericol concret pentru ordinea publica.

Tribunalul Suceava a admis propunerea formulata.

Despre acest caz a fost informata si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava, care a preluat în regim de urgenta, atât fata, cât si pe cei doi frati mai mici. Nicoleta Lenta, purtatorul de cuvânt al DGASPC Suceava precizeaza ca despre acest caz a fost informat Serviciul de evaluare a situatiilor de risc si interventie în regim de urgenta din cadrul DGASPC, de catre asistentul social al Primariei Darmanesti. „Din declaratiile copilului, aceasta a fost frecvent abuzata sexual de catre tata de-a lungul celor patru ani de când e plecata mama la munca în strainatate, iar fratii au fost martorii abuzului. Mama a revenit în tara de câteva ori si se presupune ca stia de situatia fetitei, dar nu a facut nimic în acest sens. Tatal acestora nu era prezent în momentul când au fost ridicati cei trei copii. Din discutiile cu psihologul nostru, fetita prezenta urme evidente ale abuzului, are deficiente de comunicare, lipsa de afectiune si teama fata de tata, confuzie si insecuritate referitoare la viitor. Pe de alta parte, este foarte atasata de fratiorii mai mici pe care i-a îngrijit, în ciuda vârstei mici, ca o mama”, precizeaza Nicoleta Lenta.

Aceasta a mai adaugat ca, având în vedere gravitatea situatiei, precum si a faptului ca fratii mai mici au fost martori ai abuzului, s-a trecut la ridicarea copiilor în regim de urgenta pâna la clarificarea situatiei, în acest moment fiind transferati la o casa de tip familial din structura DGASPC Suceava si beneficiind de consiliere psihologica. 


Intră acum și în grupul de