Carnatul afumat de mistret a iesit pozitiv pentru Trichinella spiralis


Intră acum și în grupul de

Rezultatul analizelor de laborator efectuate de DSVSA Suceava pentru cârnatul de mistret este pozitiv pentru Trichinella spiralis, vinovata de îmbolnavirea cu trichineloza a 21 de persoane din judet.  Potrivit directorului executiv-adjunct al DSVSA, dr. Danut Botezan, examenul trichinelosopic a fost realizat prin metoda digestiei artificiale pentru detectarea larvelor de Trichinella Spiralis”. Conducerea DSVSA a mai informat ca  rezultatele examenului de laborator vor fi comunicate Politiei pentru continuarea cercetarilor în cazul persoanelor care s-au îmbolnavit în urma consumului de carne infestata.

Cârnatul afumat la crud provenea de la Marcel Hînceanu si Adrian Ruscan din Vatra Dornei, care l-au pus în consum.  

Conform datelor  oferite de ASP Suceava, în urma investigatiilor efectuate de aceasta, în focarul de trichineloza aparut în comuna Dorna Candreni si în municipiul Vatra Dornei, numarul bolnavilor suspecti de trichineloza se ridica la 21. Marti, doua cazuri de trichineloza erau confirmate de laborator. Alimentul incriminat este cârnatul crud afumat de mistret, despre care vânatorul care l-a preparat a declarat ca avea în compozitie carnea de mistret repartizata oficial prin filiala de vânatoare din Vatra Dornei, lui si altor 3 vânatori.

Reamintim ca primul caz suspect de trichineloza a avut debutul pe 5 mai, iar ultimele doua pe 20 mai, fiind vorba despre pacienti adulti cu vârste între 20 si 84 de ani si  despre doi copii, unul de  2 ani si un adolescent. Sunt  forme usoare ale bolii, mai putin unul, în forma grava, ce a fost trimis la Clinica de Boli Infectioase Iasi.


Intră acum și în grupul de