Cifrele mari de afaceri din Suceava sunt date companiile ce prelucrează materii prime, lemn sau apă minerală. Două firme au cifră de afaceri de peste 1.330 de milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Președintele executiv al Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu, consideră că firmele din județul Suceava care prelucrează materii prime, în special lemn sau apă minerală, trebuie încurajate să realizeze produse cu o valoare adaugată cât mai mare care să rămână în județ.

Lucian Gheorghiu a spus în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că firme de afaceri cu cifră de afaceri de peste un milion de euro nu sunt foarte multe în județul Suceava.

El a arătat că sub o sută de firme sucevene cu cifră de afaceri mai mare de un milion de euro.

„Cele mai mari cifre de afaceri sunt din domeniul prelucrării lemnului, a producției de panouri, respectiv Holzindustrie Schweighofer și Egger, care au o cifră de afaceri de peste 1.330 de milioane de lei”, a spus Gheorghiu.

El a arătat că aceste firme au cifre de afaceri foarte mari, iar la o distanță apreciabilă se situează celelelate companii din județ.

„Cifrele mari de afaceri sunt date de acele companii care prelucrează materii prime, lemn și apă minerală în principal”, a spus Gheorghiu.

El consideră că nu este un păcat al investitorului că nu rămâne profitul în județ.

„Nu poți blama un investitor că vine și investește câteva zeci de milioane de euro. Este problema noastră ca aceste produse care pleacă din Suceava să plece cu o valoare adăugată mare, ca aceste produse să nu plece pe un lanț scurt, ca un produs finit sau semi-prelucrat în Suceava, fără să plece sub formă de mobilă, fără să plece fără nici un fel de intervenție și prelucrare care să aducă valoare adaugată. Sunt foarte multe exemple. Nu se pot face multe lucruri în ceea ce privește apa, dar poți face produse derivate din apă. Poți să găsești acele pârghii ca acele resurse să fie reinvestite în circuitul local”, a spus președintele executiv al Camerei de Comerț și Industrie Suceava.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de