Polițiștii din Vatra Dornei au făcut 20 de percheziții la persoane suspecte că vând țigări de contrabandă, fiind confiscate aproape 600.000 de țigarete


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Vatra Dornei au efectuat, sâmbătă, 20 de percheziții domiciliare la persoane suspecte că sunt implicate în comerțul stradal cu țigarete de contrabandă.

Poliția Județeană Suceava a anunțat, printr-un comunicat, că poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Sursa citată notează că Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Compartimentul Vatra Dornei, are în lucru două dosare penale, în care se efectuează cercetări pentru „deţinere, colectare, transport, preluare de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă”.

Astfel, în ultimele cinci luni  Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Compartimentul Vatra Dornei, a desfășurat șase acțiuni pe linia prevenirii actelor de contrabandă cu produse accizabile de provenienţă extracomunitară în scopul descurajării comerțului stradal cu țigări de contrabandă pe raza municipiului Vatra Dornei în cadrul cărora au fost constatate 15 infracțiuni de contrabandă.

Pentru probarea activităţii infracţionale, s-a solicitat Parchetului local întreprinderea demersurilor necesare pentru obținerea de la nivelul instanței de judecată a unui număr de 20 de mandate de percheziții domiciliare, la domiciliile suspecților cercetați și a altor persoane cu privire la care exista suspiciunea rezonabilă cu privire la implicarea în comerțul stradal cu țigarete de contrabandă.

În urma cererilor formulate de către Parchetul local, Judecătoria Vatra Dornei a dispus admiterea cererilor formulate și autorizarea efectuării a 20 de percheziții la adresele solicitate.

Cele 20 de mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare în dimineața zilei de sâmbătă de către echipe mixte – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Serviciului de Acțiuni Speciale  IPJ Suceava și Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.

 În urma desfășurării activităților de punere în executare a mandatelor de percheziție şi în cadrul acţiunilor organizate, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de  581.460  bucăţi țigarete de contrabandă, de diferite sortimente. De asemenea au fost identificate și ridicate sume de bani, în total de 14.590 lei. Suma urmează a fi depusă la sucursala C.E.C. Vatra Dornei și rămâne la dispoziţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei sau a Judecătoriei Vatra Dornei, după caz, până la definitivarea cercetărilor.

Cercetările în acest caz sunt continuate cu suspecții în stare de libertate.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse, precizează Poliția Județeană Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de