Boom imobiliar în Suceava: CCI organizează un Târg Imobiliar pentru a testa dacă dezvoltarea furibundă imobiliară este corelată cu cererea pieței locale


Intră acum și în grupul de

Camera de Comerț și Industrie Suceava va organiza un Târg Imobiliar care va testa piața locală imobiliară și va verifica dacă numărul mare de proiecte imobiliare este corelat cu cererea pieței.

Președintele executiv al Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu, a declarat în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că un prim efect al cererii mare de certificate de urbanism în vederea construirii de blocuri de locuințe în municipiul Suceava este organizarea Târgului imobiliar.

„Primind și noi aceste informații privind această dezvoltare furibundă imobiliară ne-am gândit să organizăm un târg imobiliar în această vară”, a spus Gheorghiu în cadrul emisiunii.

El a arătat că sunt foarte multe proiecte și cereri de autorizații și autorizații de construire obținute.

„Pornind de la acest reper, aceasta a fost și decizia noastră privind promovarea unei astfel de activități (Târgul imobiliar n.r.). Încă nu avem niște elemente certe prin care să spunem că această dezvoltare va și avea loc și nu cunoaștem dacă este corelată la ceea ce se întâmplă în mod real în piața din Suceava. Cert este că la nivelul agențiilor imobiliare cererea de apartamente noi este una ridicată. Nu știm dacă la un nivel de peste 400-500 de apartamente într-un an-doi ani de zile. E o cerere foarte ridicată. Putem testa inclusiv prin intermediul acestui târg imobiliar”, a spus președintele executiv al CCI Suceava.

El a mai arătat că acest boom în construcția de locuințe poate fi generat și de faptul că firmele de construcții au nevoie de proiecte pentru a putea funcționa în condițiile în care nu au mai fost investiții în infrastructură cu finanțare europeană în ultimul an și jumătate.

„Vorbim de firme de construcții care în ultimul an și jumătate nu au avut contracte care să fie rezultatul accesării unor fonduri europene în infrastructură. Poate fi și asta o cauză. O firmă care are un anumit număr de angajați, poate câteva sute, nu poate să renunțe la acei angajați doar pentru motivul că nu au de lucru pentru că ulterior nu-i vor mai găsi. Trebuie să găsească în mod constant contracte”, a spus Gheorghiu.

El a mai spus că acest boom imobiliar sucevean este inclus într-un context general, nefiind doar unul local.

„Contextul general, cel al majorărilor salariale, atât în mediul privat cât și în mediul public, existența programului „Prima casă”, dar și a deschiderii pe care o au mai nou băncile, pot fi un semnal că acest boom imobiliar, care nu se referă numai la Suceava, este un efect în toată țara”, a spus Gheorghiu.

El a mai declarat că latura bună a acestei dezvoltări imobiliare rezultă din faptul că generează dezvoltare și pe orizontală.

„Construcțiile generează foarte mult și pe orizontală în ceea ce privește materia primă, forța de muncă, furnizori implicați”, a spus Gheorghiu.  (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de