Grevă generală Romatsa: Cursa Tarom Suceava-București de marți dimineața nu e afectată. Zborurile de Roma și Bologna, în funcție de decizia Eurocontrol


Intră acum și în grupul de

Greva generală anunțată pentru marți de controlorii de trafic aerian nu va afecta cursa Tarom Suceava-București întrucât aceasta este programată la ora 5.55, iar greva începe la ora 9.

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) a anunțat, luni, că negocierile cu Ministerul Transporturilor au eșuat, iar marți dimineața, începând cu ora 9.00 se declanșează greva generală pe termen nelimitat.

Potrivit reprezentanților sindicatului, greva ar putea să dureze pe termen nelimitat, sau două-trei ore, în funcție de rezultatul negocierilor de marți de la Ministerul Transporturilor.

Pe perioada protestului, controlorii de trafic aerian trebuie să asigure funcționarea a o treime din zboruri, iar Eurocontrol este instituția care va transmite companiilor aeriene care sunt cursele ce pot fi afectate de grevă astfel încât acestea să poată să anunțe pasagerii.

Pe lângă cursa de București, în cursul zilei de marți pe aeroportul Suceava vor fi alte două zboruri, de la Roma și Bologna, care ar urma să plece la ora 8.05, respectiv 9.15, urmând să aterizeze la Suceava la ora 11.15, respectiv 12.15, aceste curse fiind programate în primele ore ale grevei.

Autoritățile aeroportuare sucevene nu au fost încă informate privind o eventuală decizie a Eurocontrol privind aceste curse.

La greva de avertisment organizată în urmă cu două săptămâni cursele de pe Aeroportul Suceava nu au fost afectate.

Sindicatul controlorilor de trafic solicită  aprobarea planului de performanţă, pentru a se preveni intrarea ROMATSA în faliment, document ce  trebuie trimis până în data de 5 iunie la Comisia Europeană.(N.B.)


Intră acum și în grupul de