Cursa Roma-Suceava a decolat, marți dimineața, în ziua grevei controlorilor de trafic aerian


Intră acum și în grupul de

Cursa Wizz Air Roma-Suceava a decolat, marți dimineața, la câteva minute după intrarea în grevă a controlorilor de trafic aerian din România.

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) a  declanșat, marți, de la ora 9, grevă generală pe termen nelimitat după eșuarea negocierilor cu Ministerul Transporturilor.

Potrivit reprezentanților sindicatului, greva ar putea să dureze pe termen nelimitat, sau două-trei ore, în funcție de rezultatul negocierilor de marți de la Ministerul Transporturilor.

 

Pe perioada protestului, controlorii de trafic aerian trebuie să asigure funcționarea a o treime din zboruri, iar Eurocontrol este instituția care va transmite companiilor aeriene care sunt cursele ce pot fi afectate de grevă astfel încât acestea să poată să anunțe pasagerii.

Pe lângă cursa de la Roma, pe aeroportul sucevean ar trebui să vină și cursa de Bologna, care ar urma să plece 9.15, urmând să aterizeze la Suceava la ora 12.15.

La greva de avertisment organizată în urmă cu două săptămâni cursele de pe Aeroportul Suceava nu au fost afectate.

 

Sindicatul controlorilor de trafic solicită  aprobarea planului de performanţă, pentru a se preveni intrarea ROMATSA în faliment, document ce  trebuie trimis până în data de 5 iunie la Comisia Europeană.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de