Deputatul Andreica cere ancheta intr-un caz de transfer de teren, realizat acum 5 ani


Intră acum și în grupul de

Deputatul PD-L de Suceava, Romica Andreica, a cerut joi, presedintelui PSD Suceava, Gavril Mîrza, care candideaza pentru un nou mandat la presedintia Consiliului Judetean Suceava, sa explice ce legatura are cu o Hotarâre de Guvern din 2003, de transfer a 86,93 ha de teren din domeniul public în cel privat. Romica Andreica a reluat într-o conferinta de presa, acuzele facute în campania electorala din 2004 la adresa PSD privind „inginerii funciare” care ar fi avut loc în municipiul Suceava. Acesta a acuzat astfel metodologia de transfer a terenurilor si punerea în posesie, precum si comasarea unor parcele în trupuri compacte, cu implicarea unor functionari din cadrul Oficiului Judetean de Cadastru.  „Rezulta clar ca Oficiul de Cadastru stia ca terenurile vor fi destinate circuitului civil. Repetam solicitarea noastra catre organele competente, sa se autosesizeze, sa se pronunte asupra acestor inginerii funciare facute în timpul domnului Gavril Mîrza si al PSD si mai solicitam a se face publica lista celor care sunt acum proprietarii acestor terenuri. Nu putem sa nu semnalam aceasta functionare în deplina armonie a protipendadei administrative si politice a PSD”, a declarat Romica Andreica.

În replica, PSD Suceava arata ca Gavril Mîrza nu are nicio legatura cu aceste transferuri de teren si precizeaza ca senatorul PD-L Gheorghe Flutur, „care a tot sesizat DNA de câte în luna si în stele”, stie foarte bine ca, „urmare a controalelor la sânge, facute de procurorii politici”, s-a demonstrat ca presedintele PSD „nu are nimic de ascuns, nu este implicat în fraudele în care colcaie doar PD-L, nu a furat un leu din banii publici si nici nu a contribuit, alaturi de puterea locala portocalie, la transformarea industriei sucevene într-un sistem de hangare comerciale”.

PSD Suceava mai adauga ca „Andreica, daca s-ar tine departe de bautura macar în campania electorala, ar putea sa-si întrebe stapânul si sa afle adevaruri, înainte de a pune întrebari bahice si, prin firea lui înnascuta, neroade”.  „Înca o data, Andreica: presedintele Mîrza nu-i ca stapânul tau, Flutur, deci nu fura si nu are actiuni nici la „Metro”. Iar daca tine haina pe umeri, în afise, o face tocmai pentru a va sugera voua ca nu are nimic de ascuns, în vreme ce Flutur, cu degetele raschirate, deja avertizeaza cu câta lacomie s-ar napusti iar la jefuit, daca i s-ar oferi ocazia. Numai ca, la fel ca la întrebarea cu „Metro”, si în privinta ocaziei lui Flutur de a mai întinde mâna-grebla spre ce nu-i apartine, raspunsul este: NU!”, se arata în finalul comunicatului PSD Suceava. 


Intră acum și în grupul de