Garda Forestieră Suceava recomandă agenţilor economici să depună documentaţia pentru emiterea Acordului de distribuire şi utilizare a documentelor silvice cu caracter special cu cel puţin două săptămâni înainte de epuizarea formularelor privind avizele de însoţire


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şef al Gărzii Forestiere Suceava, ing. Mihai Găşpărel, a declarat că numărul solicitărilor depuse de către operatorii economici pentru emiterea Acordului de distribuire și utilizare a documentelor silvice cu caracter special a crescut mult în ultima perioadă, iar pentru evitarea situaţiilor de blocare a activităţii cauzate de lipsa avizelor de însoţire, se recomadă operatorilor economici să depună documentaţiile complete cu cel puţin două săptămâni înainte de epuizarea formularelor.

Găşpărel a precizat într-un comunicat de presă că termenul prevăzut de legislație pentru rezolvarea unei solicitări este de 30 de zile de la data depunerii acesteia, iar în aproape majoritatea cazurilor Garda Forestieră Suceava se încadrează în acest termen, însă se doreşte scurtarea cât mai mult a perioadei de așteptare pentru solicitanţi.

“Pentru a evita situațiile de blocare a activității cauzată de lipsa avizelor de însoțire, operatorii economici sunt rugați să depună documentații complete, cu cel puțin două săptămâni înainte de a termina formularele pe care le dețin și se prezinte la sediul Gărzii Forestiere Suceava în ziua în care sunt programați. Garda Forestieră Suceava a luat deja măsuri de suplimentare a personalului alocat acestei activități, va prelungi programul de lucru pentru compartimentul SUMAL atunci când este necesar și va modifica procedura de verificare. Toate aceste măsuri sunt gândite să vină în sprijinul mediului de afaceri și să debirocratizeze procedurile, respectând însă prevederile legale și standardele proprii de exigență”, mai precizează inspectorul şef al Gărzii Forestiere Suceava. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de