Fotbal Club Cetatea : Fotbal ca-n vremurile bune


Intră acum și în grupul de

Afluenta impresionanta de spectatori la partida amicala de miercuri dintre Cetatea si selectionata jucatorilor care au îmbracat în trecut tricoul formatiei locale, intitulata „Stelele fotbalului sucevean”. Aproape 4000 de iubitori ai fotbalului au luat loc în tribunele Stadionului Areni, pentru a asista la evenimentul organizat cu ocazia promovarii echipei antrenate de Marian Pana în liga secunda.

Dupa o scurta perioada de reacomodare cu atmosfera arenei sucevene, în care oaspetii si-au primit binemeritatele aplauze ale publicului, Matei, mezinul familiei Pana, avea sa execute lovitura de start a partidei.

Starurile fotbalului sucevean încep mai bine întâlnirea si cuplul inedit de atac, Daniel Balan – Lucian Goian, este la originea primul gol, actualul dinamovist reusind deschiderea scorului cu o lovitura plasata de cap în chiar minutul 2. Fazele se succed rapid de la o poarta la alta, dar balonul se încapatâneaza sa intre în plasa, astfel ca, pâna la pauza, Cetatea îsi trece în cont doar un penalti ratat prin Cojenel, care a tras pe lânga buturile aparate de Mihai Luca.

Echipa antrenata de Marian Pana avea sa restabileasca egalitatea în minutul 61, când Alex Moldovan finalizeaza din fata portii o actiune initiata de Ailenei. Cinci minute mai târziu, rolurile se inverseaza, iar Ailenei îl învinge pe goalkeeperul Luca cu un sut plasat din interiorul careului. Oaspetii nu dezarmeaza si Lucian Goian îl gaseste cu o pasa pe culoar pe Dumitru Ene, care restabileste egalitatea. Cetatea trece din nou în avantaj cu cinci minute înainte de final, când Stanescu suteaza imparabil pentru 3-2. Si cum un meci de sarbatoare nu putea sa se încheie decât cu o remiza, acelasi Lucian Goian a stabilit scorul final dupa o centrare marca Semeghin.

La conferinta de presa de dupa meci au participat Dorin Semeghin, Lucian Goian, Marian Pana, Dumitru Moldovan, Marian Nicolau si Dorian Andronic, care nu si-au ascuns dorinta ca anul viitor sa se reediteze un astfel de meci cu prilejul promovarii în liga întâi. Semeghin si L. Goian au multumit publicului care a venit la stadion, precizând ca si-au amintit cu placere de perioada în care aparau culorile echipei locale de fotbal.

Cele doua formatii au evoluat în urmatoarele formule de joc:

Cetatea: Rohetki – Apetri, Nicolau, Bernard, Homneac – Stanescu, Onciu, Cojenel, Moldovan – Colban, Ailenei. Antrenor: Marian Pana. Au mai intrat: Leuciuc, Breniuc, Lupu, Halip si Galiarschi.

All Stars: M. Luca – Bumbac, Andronic, Ov. Ciobanu, Domsa – Bordeanu, Semeghin, D. Ene, Cristescu – D. Balan, L. Goian. Antrenori: Radu Casuba, Victor Galusca si Aurel Buzoianu. A mai intrat Bernard.


Intră acum și în grupul de