Acasă Actualitate Numeroase premii, menţiuni şi premii speciale acordate elevilor suceveni participanţi la a...

Numeroase premii, menţiuni şi premii speciale acordate elevilor suceveni participanţi la a XV-a ediţie a Concursului de Concursului de matematică şi limba română pentru elevii claselor a IV-a şi a VIII-a


Intră acum și în grupul de

Peste 100 de elevi din municipiul Suceava au participat, la sfârşitul lunii mai, la cea de a XV-a ediţie a Concursului de matematică şi limba română pentru elevii claselor a IV-a şi a VIII-a, ce s-a desfăşurat la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava.

Directorul Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, profesorul Dan Popescu, a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că acest eveniment anual se doreşte a fi “o competiţie a elevilor cu talent literar şi matematic, dar şi un prilej de autoevaluare la final de ciclu de învăţământ”. “Desigur, concursul se adresează elevilor care cred în puterea competiției de dezvoltare a personalității. Ne așteptam la o prezență mai consistentă. Din ceea ce știm, acest concurs este unic. Există și alte conotații atribuite neloial acestei întreceri”, a spus Popescu.

El a menţionat că evaluarea elevilor a constat în acordarea a maximum 50 de puncte pentru lucrarea de matematică și maximum 50 de puncte pentru literatura română, iar ierarhia s-a constituit adiţionând cele două punctaje.



“Au fost premiate cele mai valoroase lucrări la matematică și român( patru premii speciale).

Multumim Primăriei și Consiliului Local Suceava pentru că mai cred în puterea educației!”, a mai spus directorul Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, Dan Popescu.

În urma desfăşurării acestui concurs, au fost acordate 25 de menţiuni la clasa a IV-a şi 13 la clasa a VIII-a, precum şi câte patru premii speciale, din care două la limba română şi două la matematică.

La clasa a IV-a, premiul I a fost obţinut de eleva Iriana –Cornelia Neagu de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, premiul al II-lea a fost obţinut de elevul Antonio-Luca Laslău, de la acelaşi colegiu sucevean, căruia i-a fost acordat şi un premiu special la matematică, ambii fiind îndrumaţi de profesoara Camelia Maftei, iar premiul al III-lea a fost obţinut de eleva Ruxandra Adriana Negură, de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava, prof. îndumător Silvestru Tabarcea.

La clasa a VIII-a, premiul I a fost obţinut de elevul Andrei Cibotariu, de la Şcoala Gimnazială nr.3 Suceava, profesori îndrumători Claudia Marchitan şi Cristina Asimionesei, premiul al II-lea a fost obţinut de elevul Cristian Duduman, de la Şcoala Gimnazială “Miron Costin” Suceava, profesori îndrumători Carmen Radu şi Raluca Alexa, şi de elevul David Turtureanu, de la Colegiul Naţional”Ştefan cel Mare” Suceava, profesori îndrumători Vasile Monacu şi Andreea Şandru, căruia i-a fost acordat şi un premiu special la matematică, iar premiul al III-lea a fost obţinut de elevul Codrin Mihai Bejenaru, de la Şcoala Gimnazială nr.3 Suceava, profesori îndrumători Claudia Marchitan şi Cristina Asimionesei.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version