Andronache: Lucrările în zona de agrement sunt în grafic și dorim să fie deschisă în luna iulie. Singura problemă e legată de livrarea, din Suedia,a obiectelor pentru terenul de minigolf


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, a declarat în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că zona de agrement care se amenajează în prezent ar putea fi deschisă în luna iulie, lucrările fiind în grafic, singura problemă fiind legată de livrarea, din Suedia, a obiectelor pentru terenul de minigolf.

„Lucrările sunt în grafic. Nu ar fi probleme. Se lucrează la partea e construcții. Deja sunt finalizate cafeneaua, clădirea administrativă, punctul sanitar”, a spus viceprimarul.

El a arătat că terenurile de joacă, de minifotbal, minvolei și minibaschet sunt finalizate și s-a turnat suprafața cauciucată.

„S-a început și în zona de spații verzi, se lucrează la alei, la pistele de bicicletă”, a spus Andronache.

El și-a exprimat încrederera că firma care lucrează se încadrează în termen, iar o singură problemă este la obiectele de joacă ale terenului de minigolf.

Viceprimarul a explicat că atunci când s-a inițiat acest proiect, în urmă cu mai mulți ani, oferta firmei din Suedia care livrează obiectele pentru terenul de minigolf a fost acceptată, dar că între timp firma respectivă nu mai produce acele obiecte pentru minigolf, ci altfel de obiecte și că va trebui modificat proiectul inițial și stabilit noile obicte ce vor fi amplasate.

Andronache a mai decalarat că în luna iulie ar urma să fie dată în folosință această zonă de agrement, menționând că, potrivit contractului, lucrările ar trebui finalizate până în luna octombrie.

„De terminat vor fi toate lucrările, o problemă ar fi cu obiectele de minigolf care să vină la timp”, a spus viceprimarul care este încrezător că toate se vor rezolva.

Marian Andronache a mai spus că o problemă ar putea fi și asigurarea apei celor două iazuri din această zonă de agrement pe care vor fi bărci și hidrobiciclete.

El a precizat că foarte multe izvoare din locația respectivă nu mai există după ce s-au realizat în zonă mai multe construcții.

Potrivit lui Andronche, iazurile respective reprezintă locul de scurgere a drenurilor din zona Tătărași care a fost zonă amenajată cu drenuri.

”Iazurile din zona de agrement erau folosite pentru a prelua apele din drenuri. Mai sunt izvoare care nu au însă debitul necesar. Făcându-se case au stricat rețeaua de drenuri, iar apa se scurge foarte puțin. Se va mai aduna din apele pluviale. Dacă avem noroc și de ploi și de izvoare, sper să fie funcțională”, a spus viceprimarul.

El a mai spus că unul dintre iazuri a fost secat total pentru a fi curățat și că s-au scos 12.000 de mc de aluviuni.

Andronache a mai declarat că zona de agrement nu este foarte mare, dar că vor fi mai multe atracții.

El a apreciat că această zonă va trebui administrată de o firmă privată care va fi desemnată în urma unei proceduri de selecție, menționând că nu crede că gestionarea acestui obiectiv se poate face de un serviciu nou al Primăriei Suceava.

Andronache a arătat că vor fi precepute bilete la închirierea de bărci sau de biciclete, la jocul de minigolf, dar nu și pentru terenurile de joacă și nici pentru intrarea în acest spațiu.

Totodată, el a anunțat că cei care locuiesc în cartierul Europa nu vor mai putea traversa zona de agrement cu mașinile, drumul de acces urmând să fie blocat.

Viceprimarul Marian Andronache a mai spus că există și o intenție de realizare a unei zone de agrement în lunca râului Suceava, dar că investiția este foarte mare și că trebuie găsită sursa de finanțare.(Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de