Rădăuțeanul Andrei Dorin Rusu, legitimat la CSM Vatra Dornei, calificat la probele de 5000 și 10.000 de metri la Campionatul European de juniori din Italia


Intră acum și în grupul de

Rădăuțeanul Andrei Dorin Rusu, sportiv care estea acum legitimat la CSM Vatra Dornei, s-a calificat, sâmbătă,  la proba de 5000 de metri la Campionatul European de juniori din Italia după ce, în urmă cu două săptămâni, s-a calificat la proba de 10.0000 de metri.

Antrenorul Cristian Prâsneac a anunțat că sâmbătă 3 iunie la Cluj Napoca s-a desfășurat Campionatul Naţional de Seniori, Tineret, Juniori etapa a doua, iar la finalul competiţiei sportivul dornean Andrei Dorin Rusu legitimat la CSM Dorna Vatra-Dornei, club structurat de Primăria Municipiului Vatra-Dornei, reuşind în proba de 5000 metri să ajungă pe locul 2 la seniori după participantul la Jocurilor Olimpice de la Rio din proba de maraton Nicolae Soare de la Clubul Știința Bacău.

La tineret şi juniori el a ocupat locul 1 şi cu timpul de 14 minute şi 25 de secunde a reuşit să facă baremul pentru Campionatul European de juniori 1 care are loc în perioada 20-23 iulie 2017 în localitatea Grosetto-Italia.

 În urmă cu două săptămîni, la Piteşti, în cadrul primei etape a Campionatului Naţional de Seniori, Tineret, Juniori, sportivul dornean a reuşit baremul în proba de 10.000 metri tot pentru Campionatul European de juniori 1.

La finalul competiţiei, antrenorul dornean Cristian Prâsneac a declarat că Andrei Dorin Rusu  provine din

Rădăuţi oraş unde a fost descoperit şi iniţiat în tainele atletismului de profesorul Bogdan Roșcăneanu şi, de cînd s-a trasferat la CSM DORNA Vatra-Dornei, aproape la fiecare competiţie realizează un rezultatb din categoria „personal best”.

„Sperăm că, după aceste două bareme,  ca finalitate, la Campionatul European din Italia să ne întoarcem cu o medalie în proba de 10. 000 metri. Până acum, sportivul dornean are a treia performanţă europeană”, a spus Prâsneac.

El a mai declarat că sâmbătă, 10 iunie, în localitatea Teteven din Bulgaria un alt dornean, Gabriel Bularda, încearcă să câștige o medalie la Campionatul Balcanic de alergare montană în proba de 8,6 kilometri la categoria juniori 1.

 


Intră acum și în grupul de