PNL Suceava a cerut PD-L sa se delimiteze public de candidatul din Radauti, deputatul Aurel Olarean


Intră acum și în grupul de

Dupa ce joi seara, deputatul PD-L Aurel Olarean, l-a agresat, amenintat cu pistolul si a distrus masina în care se afla fiul contracandidatului PNL la functia de primar în Radauti, Constantin Galan, PNL Suceava acuza PD-L ca promoveaza violenta.

Vicepresedintele PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, a declarat, într-o conferinta de presa, ca PNL a atentionat de multa vreme si în repetate rânduri ca PD-L este un partid cu apucaturi extremiste si ca membrii acestui partid nu se vor opri la amenintarile si agresiunile verbale.

„În masina se afla baiatul candidatului nostru împreuna cu prietena lui, tineri care sâmbata doresc sa-si uneasca destinele. Domnul Olarean i-a amenintat si cu pistolul pe tinerii din masina, i-a agresat fizic”, a spus Mihai Steiciuc, mentionând ca politia desfasoara o ancheta în acest caz.
 
Faptul ca Aurel Olarean nu este la prima abatere a fost reamintit de vicepresedintele PNL Suceava. Acesta a spus ca în 2006, deputatul a amenintat o patrula de politie, iar în 2007, la Milisauti, a intrat pe proprietatea primarului Mircea Laurus si l-a agresat. Mihai Steiciuc a tinut sa precizeze ca aceste ilegalitati au ramas nesanctionate.

Reamintim ca deputatul Aurel Olarean a mai fost implicat, în august 2005, într-un incident, fiind acuzat de trei politisti din Radauti ca autoturismul cu care se deplasau în misiune a fost blocat în trafic de jeep-ul deputatului.

Politistii au reclamat ca parlamentarul i-a somat sa coboare din masina, sa stea cu mâinile ridicate la un gard si sa dea explicatii în legatura cu modul în care au traversat o cale ferata. Aurel Olarean i-a verificat pe politisti cu fiola, pentru a stabili daca acestia au consumat alcool  si s-a deplasat la sediul Politiei din Radauti pentru a se asigura ca acestia fusesera trimisi în misiune.

Deputatul Aurel Olarean si echipa sa de campanie au fost implicati, în campania electorala pentru referendumul privind suspendarea presedintelui, într-un scandal în orasul sucevean Milisauti, acestia fiind acuzati de primarul PSD al localitatii si de un consilier local PSD de violare de domiciliu si amenintari.

Primarul din Milisauti, Mircea Laurus,  a reclamat la Politie ca la locuinta sa au venit cu doua microbuze si un autoturism, 15-20 de persoane, îmbracate în portocaliu, care faceau campanie în favoarea presedintelui suspendat Traian Basescu, iar consilierul deputatului Aurel Olarean, Ilie Babalean, a intrat în curtea sa, unde l-a amenintat si l-a insultat.

La vremea respectiva, IJP Suceava preciza ca fata de Babalean s-a dispus cercetarea pentru violare de domiciliu si amenintari, dosarul urmând sa fie transmis Parchetului Judecatoriei Radauti, iar fata de deputatul Olarean, competenta de solutionare a plângerii pentru amenintari este a Parchetului Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

Mihai Steiciuc spune ca PNL condamna orice forma de dictatura, lupta împotriva ei si „nu se va înclina în fata bâtei sau a pistolului pe care oricare dintre adversarii politici le ridica”. Vicepresedintele PNL Suceava a cerut PD-L sa se delimiteze public de candidatul din Radauti.

În schimb, PD-L Suceava nu se dezice de Aurel Olarean, chiar mai mult, secretarul general al PD-L Suceava, Marius Vatavu, a declarat într-o conferinta de presa, ca din punctul de vedere al organizatiei PD-L, „nu exista un incident” atât timp cât nu a fost facut public rezultatul unei anchete. În opinia acestuia, în acest caz se poate vorbi de „o constructie fantastica” si a subliniat ca „nu vom lasa pe nimeni la greu”. 

Constantin Galan a precizat ca fiul sau, Romeo Galan, se deplasa joi dupa amiaza, cu masina, în Sucevita, pe un drum forestier, spre o cabana, pentru a închiria camere, întrucât sâmbata se însoara si la un moment dat, din spate venea cu o alta masina deputatul PD-L – Aurel Olarean, care dupa ce a depasit masina fiului sau a blocat-o si l-a agresat pe acesta. Constantin Galan mai sustine ca Aurel Olarean i-ar fi rupt hainele fiului sau si a trecut la amenintari, ca l-ar împusca, moment în care baiatul sau s-a refugiat în masina si a blocat usile. De asemenea, mai spune ca deputatul PD-L a luat un pietroi cu care a spart parbrizul din fata al masinii, a distrus capota si o aripa a masinii, dupa care a plecat cu masina sa, intrând într-un sant, dupa care a revenit pe drum unde a lovit o alta masina.

Constantin Galan a mai spus ca deputatul Olarean, care „parea ca este baut”, a plecat în directia Câmpulung Moldovenesc. Acest incident a fost reclamat prin numarul de urgenta 112, a mai spus Constantin Galan, care a precizat ca a solicitat ca Olarean sa fie depistat în trafic.

Adjunctul sefului Politiei Radauti, comisar sef Constantin Alistar, a declarat ca deputatul Aurel Olarean nu era la locul incidentului si ca în cursul serii de joi a încercat sa-l contacteze telefonic, dar ca acesta nu a raspuns. Acesta a mentionat ca potrivit primelor date, cei doi circulau pe un drum forestier îngust, iar deputatul vroia sa depaseasca masina condusa de Romeo Galan, care însa nu avea cum sa-i faca loc deputatului sa treaca. În momentul când drumul a permis, acesta l-a lasat pe deputat sa-l depaseasca, dar ca Olarean a oprit masina, s-a dat jos si l-a amenintat pe baiat.

Adjunctul Politiei Radauti a adaugat ca s-a constatat ca parbrizul masinii lui Galan era spart, iar capota masinii avariata, si a mai precizat ca se pare ca deputatul a mai lovit si un autoturism Dacia atunci când a plecat.

În apararea sa, deputatul Aurel Olarean sustine într-un comunicat de presa, ca el nu se afla la volan si ca a fost nevoit sa riposteze în fata unor grave jigniri aduse sotiei sale.

„Împreuna cu sotia mea – care se afla la volan – coboram cu autoturismul pe un drum forestier din Sucevita. În fata noastra, la volanul unei alte masini, se afla domnul Romeo Galan, fiul domnului Constantin Galan (membru PNL, unul dintre contracandidatii mei la primaria Radauti). Domnul Romeo Galan a avut o conduita agresiva la volan, cu intentia vadita de a o provoca pe sotia mea. De asemenea, domnul Romeo Galan a facut semne obscene la adresa sotiei mele. De aceea, am coborât din masina pentru a-i cere socoteala domnului Romeo Galan si pentru a-i solicita ferm sa înceteze cu atitudinea agresiva si provocatoare”, arata Olarean într-o declaratie de presa.   
 


Intră acum și în grupul de