Vlad Rădescu, cetățean de onoare al comunei Ciprian Porumbescu: Suceava trebuie adusă în prim planul vieții culturale din România. Suntem datori cu acest lucru înaintașilor noștri


Intră acum și în grupul de

Actorul Vlad Rădescu, care a interpretat rolul lui Ciprian Porumbescu în filmul biografic cu același nume, a primit, duminică, titlul de cetățean de onoare al comunei Ciprian Porumbescu în cadrul unei ceremonii organizate în comună la 45 de ani de la începerea filmărilor pentru filmul biografic Ciprian Porumbescu în care Vlădescu a jucat rolul compozitorului bucovinean.

La manifestare, a participat și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur care a transmis un bun venit cetățeanului de onoare Vlad Rădescu.

„Sunt foarte bucuros că ne-am întâlnit aici. Sunt bucuros că a primit titlul de cetățean de onoare acasă la Ciprian Porumbescu”, a spus Flutur.

El l-a invitat pe Rădescu la următorul festival organizat de CJ Suceava, respectiv Festivalul Ștefanian care urmează să înceapă în 24 iunie, iar acesta a confirmat prezența.

Flutur a spus că la Festivalul Ștefanian va veni și Vladimir Găitan, dar și alte personalități culturale legate de Bucovina.

Președintele CJ Suceava a spus că merită să facem fapte, noi, cei de aici din Suceava, pentru cei care sunt legați de zona noastră.

Flutur a spus că va discuta cu Rădescu planuri de viitor.

„Vom discuta în 24 iunie despre planurile noastre de viitor. Dacă l-am împământenit aici, l-am legat de Stupca, trebuie să-l legăm și de Suceava și de Bucovina. Este o mare onoare pentru noi și o mândrie să-l avem în mijlocul nostru”, a spus Flutur.

Vlad Rădescu a arătat că este încântat de toate aceste planuri, proiecte care ar urma să fie realizate.

”Va aduce, sigur, Suceava în prim planul vieții culturale din România. Suntem datori înaintașilor noștri cu acest lucru”, a spus Rădescu.

De menționat este că, duminică, începând cu ora 13.00, la Muzeul Memorial „Ciprian Porumbescu”, a fost  prezentat Salonul de primăvară-vară al artiștilor plastici amatori din județul Suceava, au fost lansate volumele 3 și 4 ale lucrării „Iraclie și Ciprian Pormbescu”, de Leca Morariu, și concertul susținut de Corala „Academica”, din Câmpulung Moldovenesc.

Ulterior a fost organizat un spectacol folcloric cu Ansamblul „Bidirelul” Stupca, Formația de dansuri „Mănăstirenii” Mănăstirea Humorului, Grupul folcloric „Arcanul” Frătăuții Noi, Grupul vocal „Dor Bucovinen” Siret, Ansamblul folcloric „Siretul” Siret, Ansamblul folcloric „Pădurețul” Cacica, Ansamblul folcloric „Moștenitorii Bucovinei” Gura Humorului, Grupul folcloric „Obcina Stânișoarei” Mălini și Fanfara „Brazii Bucovinei” Sf. Ilie.


Intră acum și în grupul de