Botezatu: E ridicol să se facă cercetări agricole în centrul orașului. Acolo trebuie o zonă de agrement pentru locuitorii din George Enescu și Obcine. Viceprimarul Marian Andronache: Se poate dezvolta chiar și un ștrand


Intră acum și în grupul de

Cartierele cele mai aglomerate ale municipiului Suceava, respectiv George Enescu și Obcine nu beneficiază în prezent de o zonă de agrement, a declarat sociologul sucevean dr. Adrian Botezatu, care consideră că un asemenea spațiu poate fi amenajat pe terenul Stațiunii de Cercetări Agricole, soluție pe care și viceprimarul Marian Andronache o consideră viabilă.

Adrian Botezatu a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV, în care invitat era viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, că Primăria Suceava ar trebui să găsească soluții pentru amenajarea unui parc pentru cartierele cele mai aglomerate, respectiv George Enescu și Obcine.

El a spus că ar fi interesant ca Primăria Suceava să studieze două posibilități, cea de intrare în parteneriat cu Academia de Științe Agricole pentru folosirea spațiului verde al Stațiunii de Cercetări Agricole sau prin preluarea terenului prin transfer, în baza unui act normativ.

„Ar fi negocierea unui parteneriat cu Academia de Științe Agricole și Silvice pentru spațiul verde de la Stațiunea de Cercetări Agricole. Este un spațiu absolut minunat care nu este folosit absolut deloc. Din ceea ce cunosc eu stațiunea este aproape falimentară și un parteneriat cu această Academie ar fi util pentru amenajarea unui spațiu verde pentru cele două cartiere aglomerate ale Sucevei care nu beneficiază de nici un parc”, a spus Botezatu.

El a arătat că există și posibilitatea ca parlamentarii suceveni să elaboreze un proiect de lege să fie transferat acest teren ori către Primărie ori la Universitatea Suceava.

”Ar fi ridicol ca în 2017 să se facă cercetări agricole în centrul orașului”, a spus Botezatu.

El a mai propus ca o zonă de agrement să fie construită în apropierea complexului sportiv unde se va construi sala polivalentă.

Viceprimarul Marian Andronache a spus în emisiune că Botezatu are dreptate vorbind de amenajarea unei asemenea zone de agrement în acel amplasament.

„Acolo chiar ar merge o zonă de agrement. Se poate dezvolta chiar și un ștrand”, a spus Andronache care a menționat că zona de agrement se poate dezvolta în jurul iazului existent acolo.

El a menționat că s-au început demersurile pentru preluarea a 260 de hectare de teren de la Stațiunea de Cercetări Agricole și că, probabil, terenul se va transfera prin Hotărâre de Guvern.

O parte din această suprafață ar urma să fie transmisă în proprietatea sucevenilor care au obținut dreptul de proprietate, dar nu au primit terenurile respective.

„ Ar fi o parte care să rămână Primăriei și să fie alocată o parte pentru această zonă de agrement”, a spus Andronache.

El a menționat că nu se poate amenaja zonă de agrement pe terenul din apropierea Sălii Polivalente pentru că terenul a fost transferat cu destinația de complex sportiv.(Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de