PSD Suceava acuza PD-L ca a transformat elevii in agenti electorali


Intră acum și în grupul de

Liderii judeteni ai PSD Suceava au cerut ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, sa intervina pentru a stopa de urgenta ceea ce social-democratii suceveni au denumit „politizarea fara precedent” a învatamântului sucevean. Purtatorul de cuvânt al PSD Suceava, profesorul Virginel Iordache, a aratat într-o conferinta de presa, ca scoala suceveana este folosita de PD-L „ca instrument politic”, si în special de catre sefii Inspectoratului Scolar Judetean. Iordache a spus ca ISJ Suceava este „implicat total” în activitatea de propaganda electorala, apreciind situatia ca fiind „fara precedent” . „Conducerea ISJ Suceava pregateste vizitele electorale ale lui Gheorghe Flutur”, a spus Iordache, care a aratat ca în comuna Scheia, conducerea ISJ Suceava a decis suspendarea programului educativ într-o scoala cu ocazia unei actiuni la care a participat Gheorghe Flutur. „Elevii au fost îmbracati în costume populare si pusi sa cânte si sa danseze în fata lui Gheorghe Flutur”, a mai spus Iordache.  

El a mai aratat ca la Câmpulung Moldovenesc, unde directorul Colegiului Silvic candideaza din partea PD-L pentru functia de primar, elevii sunt folositi „frecvent” în activitatea de campanie a candidatului PD-L. „În frunte – merg elevii scolii, iar în spate – defileaza conducerea PD-L si Gheorghe Flutur”, a explicat Virginel Iordache. Purtatorul de cuvânt al PSD Suceava a mai aratat ca la o scoala speciala din Câmpulung Moldovenesc, senatorul Gheorghe Flutur, în loc sa se intereseze de nevoile elevilor sau ale cadrelor didactice, a fost interesat de numarul celor cu vârsta de peste 18 ani, cu drept de vot.

„La Radauti, la Grupul Scolar nr.1 se desfasoara o campanie electorala pe fata. Elevii primesc pliante cu Gheorghe Flutur si Aurel Olarean. Nu stiu ce exemplu poate fi Olarean pentru niste copii care sunt în perioada de formare”, a mai spus Iordache. El a mai aratat ca la sedintele de colectiv, inspectorii scolari sunt chemati la discutii individuale si li se sugereaza ca la vizite în unitati scolare sa transmita sa se voteze cu Gheorghe Flutur. Iordache a mai spus ca o situatie grava este ca elevilor care participa la campania electorala a PD-L li se promite ca promoveaza clasa sau ca vor trece examene. În final, liderul PSD a solicitat ministrului Educatiei „sa se implice în aceste cazuri pentru readucerea scolii la menirea pe care o are”.


Intră acum și în grupul de