Cel mai mare proiect de turism din judet a fost demarat la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a inaugurat la finele saptamânii trecute, demararea lucrarilor la cel mai ambitios proiect privind dezvoltarea turismului din judetul Suceava, în orasul Gura Humorului. Este vorba despre un complex turistic ce are la baza o pârtie moderna de schi în Gura Humorului si reabilitarea zonei de agrement turistic „Arinis” din apropierea manastirii Voronet. Momentul demararii lucrarilor a fost bine pregatit de primarul orasului, Marius Ursaciuc, omul care în ultimii patru ani a schimbat centrul judetului, din punct de vedere al amplorii manifestarilor culturale si artistice, de la Suceava la Humor.

Proiectul are o valoare de 10,2 milioane de euro si este finantat de UE. La inaugurare, Marius Ursaciuc a declarat ca în urma licitatiei internationale organizate pentru stabilirea constructorilor, au fost selectate: firma româna, Cominco SA si firma austriaca, Poor Technobau und Umwelt AG. Acesta si-a exprimat convingerea ca în sezonul rece 2009-2010 se va putea schia, „în conditii europene, la Gura Humorului” si dat ca termen limita de finalizare a lucrarilor – luna noiembrie a anului viitor.  

Prin proiectul „Pârtie de schi, Orientare Turistica, Parc Lunca Moldovei, Agrement, Sport” (POPAS), în Gura Humorului va fi amenajata o pârtie de schi cu o lungime de 1.486 de metri, cu grad de competitivitate de 7,5, ce va fi prevazuta cu telescaun si instalatie de produs zapada. Totodata, urmeaza sa fie reabilitata zona de agrement „Arinis” prin constructia unei piscine acoperite cu multiple facilitati, un bazin de înot pentru copii, terenuri de sport în aer liber si va fi amenajat si un patinoar artificial. Mai mult, pe zona de acces spre pârtie, pe malul drept al râului Moldova  va fi amenajat un loc de campare, cu asigurarea de utilitati pentru rulote, dar si cu spatii pentru prepararea de gratare. Întregul proiect va crea aproximativ 180 de locuri de munca directe si 150 de locuri de munca indirecte.

Ministrul Vosganian l-a felicitat pe Marius Ursaciuc pentru efortul sustinut cu care s-a „batut” pentru proiect si a declarat, la final, ca va fi printre primii beneficiari ai pârtiei în 2009. 


Intră acum și în grupul de