Flutur cere Companiei de Drumuri să asfalteze drumurile naționale ce traversează județul Suceava: Suntem un județ turistic și avem nevoie de drumuri corespunzătoare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că se impune, cât mai repede, ca drumurile naționale din județ să fie modernizate și să fie turnate covoare asfaltice noi mai ales că județul Suceava este un județ turistic, iar Bucovina este din ce în ce mai atractivă.

„Bucovina este din ce în ce mai atractivă. Mă gândesc la faptul că, în această vară debutăm cu Festivalul Ștefanian, urmează apoi Festivalul de Artă Medievala, care vor constitui “vârfuri de sarcină” și pentru infrastructura de transport a județului”, a spus Flutur.

El a arătat că este nevoie să se înceapă pregătirile pentru fluidizarea traficului.

”Județul Suceava, județ turistic, are nevoie de drumuri corespunzătoare. Am cerut și voi continua să insist pentru realizarea de covoare asfaltice pe drumurile naționale ce traversează județul. Vedeți cum arată aceste drumuri, chiar de la intrarea in județ”, a spus Flutur.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a răspuns recent senatorului PNL Dan Cadariu că în acest an sunt prevăzute mai multe lucrări de modernizare a drumurilor din județul Suceava, unele fiind finanțate, iar pentru altele se așteaptă finanțare în funcție de rectificările bugetare.

El precizează că,  până   la   asigurarea   resurselor   financiare   necesare   reabilitării/modernizării sectoarelor respective de drumuri naționale, CNAIR S.A. prin DRDP lași, în cadrul programului de întreținere  pe anul 2017, a semnat contractele subsecvente  pentru executarea unor covoare asfaltice pe DN 2E  în aceasta perioada, de la km 15+300 – 30+505, respectiv între localitățile Baișești – Păltinoasa și pe DN 2H, km 3+000 – km 12+070, Milișăuți – Rădăuți.

 

Totodată, pe DN 17B, sectorul cu carosabil din beton de ciment, vor fi realizate reparații prin tratamente bituminoase, arată Cuc.

 

„Pentru acest an au fost prevazute și alte lucrări de covoare asfaltice pentru județul Suceava, care vor fi realizate în funcție de rectificările bugetare, astfel: pe DN 2, km 457 – 463 (lacobești – Siret) și pe DN 17A, km 29+850 – km 37+658”, precizează ministrul.

Răzvan Cuc subliniază că în cursul anului 2016 au fost executate covoare asfaltice pe DN 2(E 85), de la ieșirea din municipiul Suceava până la intersecția cu DN 2H la lacobești, pe DN 2H, de la intersecția cu DN 2 până la Milișăuți și pe unele sectoare de la Rădăuți la Putna, precum și pe DN 17A și pe DN 17B.(N.B)


Intră acum și în grupul de