Interesul părinţilor faţă de vaccinarea antirujeolică a copiilor a crescut, în special în rândul celor veniţi din străinătate, susține medicul epidemiolog sucevean Cătălina Zorescu

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în prima jumătate a acestui an, în contextul epidemiei de rujeolă, s-a constat o creştere a interesului părinţilor şi o adresabilitate mai mare la cabinetele medicilor de familie pentru a solicita vaccinarea copiilor.

“ Tot mai mulţi părinţi solicită medicilor de familie vaccinarea copiilor. Din fericire, noi am avut acoperit necesarul de vaccin în mare măsură, astfel încât nu am înregistrat nici un caz de rujeolă de la data de 1 decembrie 2016”, a spus Zorescu adăugând că, potrivit ultimelor raportări din prima jumătate a anului, se estimează că gradul de acoperire vaccinală antirujeolică ar putea ajunge la 80-85 la sută.

Ea a mai spus că un interes crescut faţă de vaccinarea antirujeolică a copiilor s-a înregistrat mai ales în rândul părinţilor care vin din străinătate.

Medicul epidemiolog sucevean a arătat că procentul de acoperire vaccinală în cazul vaccinului ROR era mai mic, de aproximativ 60 la sută, în rândul copiilor cu vârsta de un an, precizând însă că acest procent creşte ulterior, până la împlinirea vârstei de 2 ani.

(Liliana Bujdei)