Lungu: Meditez și visez toată noaptea cum să facem un sens unic pe patru benzi de la intrarea în Suceava până în centru


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că nu renunță la proiectul de introduce a unui sens unic de la intrarea în Suceava până în zona centrală.

”Meditez și visez toată noaptea cum să facem sens unic de la intrarea în oraș până în zona Primăriei, pe patru benzi. Mergeți la Brașov și veți vedea că tot așa este”, a spus Lungu în conferința de presă săptămânală.

El a spus că din câte se vede, traficul în zona comercială a fost fluidizat, dar că este foarte aglomerat în zona centrală.

„Sunt lipsit de modestie și, zic eu, s-a rezolvat problema traficului în zona comercială și lasă de dorit în oraș. Din centru și până la spital e mașină lângă mașină. Analizez foarte foarte atent această problemă și probabil vom lua o decizie să facem un sens unic de patru benzi care să vină până la Primărie sau până în centru cu debușee pe strada Universității pentru cei care merg în George Enescu, prin zona centrală pe Nicolae Bălcescu sau Petru Rareș”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că este decis să pună în aplicare această soluție.

„Gândim la acestă soluție și o vom pune în aplicare. Vom face un sens unic de patru benzi pe bulevardul principal până în centru cu aceste debușee”, a conchis Lungu.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi anunța în luna aprilie, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că sunt probleme în tot municipiul Suceava privind traficul rutier și că se analizează o variantă de introducere de sensuri unice pentru fluidizarea traficului.

 

El a arătat că se analizează un sens unic de la intrarea în municipiul Suceava ca sens de intrare, de la intersecția cu Calea Obcinilor până la sensul giratoriu din centrul orașului. Pe acest traseu vor fi trei benzi pe un sens, iar o bandă pentru autobuze și pentru urgențe în sens opus. Totodată, ar urma să fie amenajată și o pistă pentru biciclete.

 

De la sensul giratoriu din central orașului sensul invers va fi pe strada Nicolae Bălcescu, Mărășești, George Enescu, până la ieșirea din Suceava.

„Străduțele care fac legătura, strada Scurtă, strada Universității, Mărășești, Mihai Viteazu, vor fi puncte de legătură între cele două zone cu sens unic. Aceste străzi vor fi ori cu dublu sens, ori cu sens unic, în funcție de necesitățile oamenilor”, a spus Harșovschi.

 

El a arătat că cei care doresc să meargă cu mașina vor parcurge distanțe mai mari într-un timp mai scurt.

 

„Aceasta este o propunere”, a spus viceprimarul.

 

Harșovschi a menționat că prin aceste măsuri nu se câștigă foarte mult pentru trafic, dar că se câștigă locuri de parcare, pistă pentru biciclete și pistă pentru autobuze, mai ales că vor veni cele 40 de autobuze electrice.

 

”Vom avea un transport civilizat. Lumea nu numai că va fi motivată cu transportul public în comun, ci va fi și nevoită să meargă cu mijloacele de transport public, cu bicicleta sau cu motoscurterul”, a spus viceprimarul.

 

El a menționat că municipalitatea trebuie ca în acest proiect să țină cont de actuala infrastructură pentru că „municipiul Suceava a fost construit cum a fost construit”.

 

Viceprimarul Lucian Harșovschi a subliniat că aceste sensuri unice pe bulevardele principale vor putea fi realizate doar în condițiile în care va fi funcțională varianta ocolitoare a municipiului Suceava dinspre Fălticeni spre Moara-Șcheia-Pătrăuți, proiect blocat de mai mulți ani.

 

”Nu putem să punem în aplicare acest proiect decât dacă e finalizată șoseaua de centură pentru ca traficul greu să fie scos în afara orașului”, a mai spus Harșovschi.(N.B.)


Intră acum și în grupul de