Flutur după anunțarea rutiei Tarom Suceava-Torino: Apreciez deschiderea Tarom și aștept să se anunțe noi destinații. Suntem deschiși și către Barcelona, Madrid, Bruxelles, Paris sau Munchen


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, după ce Tarom a anunțat deschiderea primei curse internaționale directe a acestei companii de pe Aeroportul Suceava, că apreciază deschiderea companiei naționale de transport aerian pentru a opera și curse internaționale de pe aeroportul sucevean.

„Apreciez deschiderea Tarom pentru a opera și curse internaționale, așa cum apreciez și pe ceilalți operatori care au curse de pe Aeroportul Internațional Suceava. Aștept să se anunțe noi destinații. Suntem deschiși și către Spania, respectiv Barcelona, Madrid, dar și pentru Bruxelles, Paris sau Munchen”, a spus Flutur.

El a adăugat că se bucură că autoritățile sucevene au reușit să răspundă așteptărilor celor din diaspora care își doreau foarte mult cursa de Torino.

„Vom avea întâlniri în continuare și cu alți operatori”, a menționat Flutur.

Președintele CJ Suceava a anunțat că, luni, se va desfășura ședința Consiliului de Administrație al Aeroportului Suceava unde se va începe și procedura pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru noul terminal a cărui construcție trebuie demarată cât mai repede pentru a se face față fluxului din ce în ce mai mare de călători.

Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava

Totodată, Flutur a spus că și numărul de turiști este în creștere în Bucovina și obligă autoritățile să continue organizarea de evenimente care să atragă și mai mulți turiști în zonă, dar că va trebui să fie crescut și numărul de locuri de parcare.

Compania Tarom a anunțat, joi, introducerea, din 19 iulie, a rutei Suceava-Torino care va fi operata cu o aeronavă Boeing 737-300 o dată pe săptămână, în fiecare miercuri.

Astfel, cursa va pleca la ora 9.20 de pe Torino și va ajunge la Suceava la ora 13 și va decola de la Suceava la ora 14 urmând să aterizeze la Torino la ora 15.50.

TAROM va mări, din 20 iunie, și numărul de curse Suceava-București introducând un zbor de după amiază în zilele de marți, joi, vineri și duminică, cu decolare de la București la ora 17:15 și aterizare la Suceava la ora 18:25, apoi decolare de la Suceava la ora 18:50 și aterizare la București la ora 20:05.

Pe aeroportul sucevean mai operează în prezent și compania Wizz Air care are zboruri spre Milano(Bergamo), Roma (Ciampino), Veneția, Bologna, și Londra (Luton).

Compania Wizz Air intenționează să deschidă o bază pe Aeroportul Suceava ceea ce presupune creșterea numărului de zboruri și destinații.

CITEȘTE ȘI Tarom lansează, din 19 iulie, cursa Suceava-Torino

(N.B.)


Intră acum și în grupul de