Prima aeronavă Airbus A321 a aterizat pe Aeroportul Suceava. Aceasta aparține companiei Atlas Global și operează un charter spre Antalya. Flutur: „Premierele nu se opresc aici.Pregătim alte vești foarte bune”


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, după ce pe aeroportul sucevean a aterizat prima aeronavă Airbus A321, că în aceste zile se înregistrează mai multe premiere la Aeroportul “Ștefan cel Mare” din Suceava, iar autoritățile județene sucevene pregătesc, în continuare, alte vești foarte bune.     

 Astfel, din 7 iunie a început să opereze pe aeroportul suceveana încă o companie, Air Bucharest, cu  primul zbor charter turistic din acest sezon de vară – Zakynthos (Grecia), destinație în premieră, iar zborurile către această destinație se vor desfășura în perioada 7 iunie – 27 septembrie 2017.

De asemenea cei de la Agenția de Turism Kusadasi împreună cu Air Bucharest vor mai opera un charter turistic cu destinația Antalya care va fi inaugurat luni, 12 iunie 2017, iar zborurile către această destinație turistica se vor desfășura în perioada 12 iunie – 11 septembrie 2017.

Flutur a mai anunțat o nouă premieră, vineri, aterizând pentru prima dată pe Aeroportul din Suceava o aeronavă Airbus A321,  o aeronavă ce aparține companiei Atlas Global.

Aeronavele Airbus A321 sunt mai mari decât clasicele A320, având 216 locuri, față de 180 de locuri, cât au aeronavele A320, iar greutatea unei aeronave A321 este mai mare cu 19 până la 23 tone decât a unui clasic A320.

Acest zbor al companiei Atas Global deschide șirul zborurilor în regim charter cu Antalya și se vor desfășura în perioada 9 iunie – 15 septembrie 2017, în fiecare vineri.

„Vedem că și aceste zboruri au un succes foarte mare, gradul de încărcare al cursei de Antalya de astăzi fiind de 100%”, a spus Flutur.

La prima lor aterizare pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava, ambele aeronave au fost întâmpinate cu tradiționalul salut cu tunuri de apă.

„O premieră, pentru care mă bucur foarte mult, este faptul că ieri, 8 iunie 2017, compania TAROM a anunțat prima cursă regulată externă pe Aeroportul  Suceava cu destinația Torino, începând cu 19 iulie 2017. Este un semnal bun, care arată, încă o dată, că Bucovina este din ce în ce mai atractivă. Noi continuăm să lucrăm pentru a avea în perioada următoare zboruri și spre alte destinații externe, așa cum am mai spus – Spania, Belgia, Germania și altele. De asemenea, suntem preocupați și pentru destinații interne, altele decât București”, a spus Flutur.

El a adăugat că premierele nu se vor opri aici.

„Săptămâna viitoare avem o întâlnire importantă cu o companie aeriană”, a menționat președintele CJ Suceava.

El a menționat că luni, la Aeroport, Consiliul de Administrației se va întâlni pentru a decide cu privire la demararea procedurii de realizare a studiului de fezabilitate cu privire la extinderea infrastructurii aeroportului.(N.B.)

Sursa FOTO: Catalin Corcirla.


Intră acum și în grupul de