Dontu spune ca nu este afectat de plangerea penala „la cacealma” facuta de primarul Lungu


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la functia de primar al Sucevei, Ovidiu Dontu, a declarat marti, ca actualul primar, Ion Lungu, a atentat la buzunarele cetatenilor municipiului, prin modul în care a încredintat lucrari firmei fratelui sau geaman. Dontu a spus într-o conferinta de presa ca nu este afectat de plângerea penala „la cacealma” facuta de Ion Lungu împotriva sa. „Este o cacealma cu datul în judecata pe articole abrogate”, a spus Dontu. El considera ca primarul Ion Lungu doreste ca transparenta actului decizional sa fie pusa în legatura cu termeni ca Parchet sau Tribunal. „Indiferent cine va iesi primar, se va obisnui, dupa alegeri, cu acesti termeni, de Parchet, de Tribunal”, a apreciat Dontu. El l-a acuzat pe Ion Lungu de „un jaf” de peste 700.000 de lei la fiecare metru patrat de pavele montate în municipiu.

Dontu a mai aratat ca, în municipiul Radauti, pavelele s-au montat cu 580.000 de lei/mp, fata de 1.300.000 de lei cât costa în Suceava. „Diferenta dintre aceste sume este jaf. Primarul Ion Lungu invoca însa 11 operatiuni, cred ca e vorba de operatia la buzunarele sucevenilor”, a mai spus Dontu. El a aratat ca Ion Lungu a facut „cinci atentate” la bugetul primariei, aratând ca firma fratelui geaman al primarului a executat lucrarile la scoli sau licee, la un punct de termoficare în municipiu, la digul de aparare al captarii de apa a municipiului, de la Berchisesti, care  s-a rupt. Ovidiu Dontu a reamintit ca o strada era deja asfaltata înainte de organizarea licitatiei de atribuire si ca ultimul dintre atentatele la buzunarul suceveanului este afacerea pavelelor.  

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anuntat luni, ca a întocmit o plângere penala pentru insulta si calomnie împotriva candidatului PSD pentru functia de primar, Ovidiu Dontu, aratând ca acuzele sunt nereale. „Sunt convins ca va raspunde în fata legii”, a spus Lungu, care a aratat ca se considera tinta lui Dontu.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a mai anuntat, în urma cu o luna, ca a depus o plângere penala împotriva lui Ovidiu Dontu pentru calomnie si insulta.


Intră acum și în grupul de