Administratia campulungeana va initia procedurile pentru desemnarea operatorului local de gaze in municipiu


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Serban, a declarat marti, ca va initia procedurile necesare desemnarii operatorului local de gaze naturale, fara de care locuitorii acestui oras nu pot beneficia de investitiile de aproape 20 de milioane de euro la centrala termica de cogenerare, cât si a aductiunii de gaze naturale. „Am fost inclusi în aceasta licitatie cu 34 de localitati care, se pare, nu a fost atractiva pentru firme de operare în acest domeniu si riscam sa nu putem pune în functiune centrala termica si nici sa putem începe lucrarile pentru distributia în localitate a gazelor naturale”, a spus Serban. El a subliniat ca s-au pierdut patru ani în care solutia pe care el a propus-o initial, în 2004, de organizare de licitatii pentru operatorul de gaze naturale pentru fiecare localitate în parte, a devenit acum o recomandare a MEF. „Daca se initia din 2004 aceasta licitatie individuala pentru Câmpulung Moldovenesc, locuitorii acestui oras nu ar fi trebuit sa suporte frigul iernilor din ultimii ani”, a mai adaugat Serban, exprimându-si speranta ca MEF va selecta, în aceasta vara, operatorul de gaze naturale pentru acest municipiu.

Vicepresedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu, a declarat luni ca MEF nu va mai scoate la licitatie desemnarea unui operator de gaze naturale în judetul Suceava pentru retelele construite prin proiectul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene”, ci doar pentru localitati separate sau grupuri mai mici de localitati. Acesta a spus, în cadrul unei sedinte a CJ Suceava, ca la licitatia organizata saptamâna trecuta de MEF pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în 34 de localitati din judet nu s-a prezentat nici o firma. Mai mult, din discutiile telefonice purtate cu reprezentanti ai MEF, a reiesit ca nu va mai fi organizata o licitatie în aceeasi forma pentru desemnarea unui operator de gaze naturale. „Daca se doreste, se poate scoate la licitatie pe pachete mai mici sau chiar individual”, a afirmat Cadariu.

Vicepresedintele CJ a precizat ca firma care administreaza proiectul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene”, Bucovina Ecotermgaz SA,  nu s-a putut prezenta la aceasta licitatie întrucât nu poate îndeplini o parte dintre conditiile obligatorii de participare. Potrivit lui Daniel Cadariu, în certificatul fiscal emis de DGFP Suceava ar aparea datorii catre bugetul statului, societatea nu are licenta de operator de gaze naturale si nu dispune de suma minima necesara efectuarii investitiilor pentru activitatea de distributie, de opt milioane de euro. 


Intră acum și în grupul de