Zona de Agrement Tătărași, funcțională din luna septembrie


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, marți, că lucrările la Zona de Agrement Tătărași vor fi finalizate în luna septembrie, cu toate că în urmă cu câteva luni edilul-șef a declarat că termenul de dare în funcțiune a zonei de agrement va fi luna iulie a acestui an.

La Primăria Municipiului Suceava s-a reluat, marți dimineața, seria întâlnirilor săptămânale ale primarului Ion Lungu cu reprezentanţii constructorilor care se ocupă de diferite proiecte de investiții. Alături de primarul Sucevei, la comandamentul de investiții, s-au aflat și viceprimarii Lucian Harșovschi și Marian Andronache.

Astfel, în ceea ce privește lucrările la Zona de Agrement Tătărași, primarul Ion Lungu a declarat că „s-a lucrat binișor” și că investiția va fi funcțională din luna septembrie.

„Sunt finalizate în linii mari cele două terenuri de sport, e conturat accesul la terenul de mini-golf și s-au comandat aparatele pentru acest teren, se lucrează la gardul de împrejmuire, s-au făcut consolidări de maluri, se lucrează la sediul administrativ și cafenea”, a spus primarul Ion Lungu.

El a mai arătat că Primăria a alocat bani din fondul de rezervă al municipiului astfel încât lucrările la zona de agrement să poată continua și și-a exprimat speranța că în această lună municipalitatea va putea recupera banii, după rectificarea bugetului de stat.

„Ne pare rău că lucrările nu au fost finalizate așa cum am spus până la venirea verii, dar o cauză obiectivă este faptul că nu putem folosi banii pe care îi avem aprobați. Am promisiuni și speranțe că vom putea debloca această finanțare la Guvern”, a menționat Ion Lungu explicând faptul că municipalitatea nu a putut accesa creditul contractat din cauza depășirii deficitului bugetar.

Zona de agrement Tărărași este realizată de firma botoșăneană Victor Construct, lucrările fiind pe o suprafaţă de 75.250 mp.

Proiectul zonei de agrement prevede reabilitarea unui iaz cu ponton, achiziţionarea de bărci şi hidrobiciclete, construcția a trei terenuri de tenis, a unui teren de mini-golf și unui spaţiu de joacă pentru copii.

De asemenea, proiectul prevede construirea unui pavilion, a unei cafenele, a unui spaţiu administrativ, a unui cabinet medical, a unui grup sanitar, amenajarea de alei, refacerea amenajării peisagistice  şi reabilitarea iluminatului.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de