Campanie de prevenire a accidentelor prin electrocutare, in randul copiilor, initiata de E.On


Intră acum și în grupul de

E.ON va demara o campanie de prevenire a accidentelor de natura electrica în scoli, în parteneriat cu inspectoratele scolare din orasele Moldovei, având în vedere ca prescolarii si elevii sunt cel mai putin protejati si informati, a declarat la Suceava, sefa Departamentului Comunicare de la E.ON Moldova, Georgeta Dinu. “Scopul acestui proiect este promovarea unui stil de viata sigur,  cunoasterea si constientizarea de catre prescolari si elevi a eventualelor riscuri legate de electricitate, ce le pot afecta viata. Vom organiza sesiuni de informare în consiliul dirigintilor, prelegeri si dezbateri pe tema prevenirii accidentelor electrice si, de asemenea, vom initia concursuri care vizeaza implicarea unui numar mare de copii între 7 si 14 ani”, a spus Georgeta Dinu.  În acest sens, E.ON a elaborat un manual pentru profesori si brosuri care vor fi distribuite elevilor, costul total pentru editarea acestora, pentru cele 6 judete din Moldova, ridicându-se la 150.000 de euro. Manualele vor veni în sprijinul învatatorilor, profesorilor si dirigintilor care vor aborda subiecte pe tema prevenirii accidentelor de natura electrica, la orele de consiliere.

Vor fi implicati în campanie circa 20.000 de profesori  si 334.000 elevi, profesorii si directorii urmând a fi instruiti în aceasta vara, în cadrul unor traning-uri. “Avem pregatiti si voluntari care se vor constitui într-o echipa mobila, vor merge din scoala în scoala si vor face o analiza a modului în care se desfasoara campania. În aceasta saptamâna vom finaliza parteneriatele cu inspectoratele”, a mai spus Georgeta Dinu.

Campania a început în aceasta luna la Iasi, urmând sa se extinda si în celelalte judete.

În acest an, în judetul Suceava au fost doua cazuri de copii care s-au electrocutat, suferind arsuri de gradele II si III. 


Intră acum și în grupul de