Primarul Ion Lungu: Fac apel și către Gheorghe Flutur să vină în sprijinul sportului sucevean


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a sustinut o conferinta de presa.

 

”Avem in evaluare finalizarea lucrarilor la Piata Mare pentru a asigura caldura la iarna.

Ne dorim sa modernizam si Piata Itcani pe fonduri europene si parte din Piata George Enescu. Sa finalizam intai piata centrala si cea din Burdujeni.

De saptamana viitoare, Conbucovina va fi prezent la comandamentele de lucru saptamanale.

A fost o discutie cu cei de la termoficare si cum au venit banii anul trecut am rugat pe cei de acolo sa se organizeze ca sa terminam lucrarile pe perioada de vara.

Cu toate problemele pe care le avem cred ca investitiile la primarie merg inainte si incercam sa le facem conform graficului, dar incercam sa le urgentam.

O veste buna pentru cei din Burdujeni Sat: in februarie s-a aprobat introducerea gazului metan. Sa aiba intreaga convingere ca se va face. Vom intra in CL cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Este un parcurs legal si tehnic pe care trebuie sa il parcurgem. Am convingerea ca in acest mandat vom aduce gazul metan in cartier.

Ramane prioritara pregatirea scolilor pentru noul an scolar. Vad ca nu sunt toate lucrurile in ordine privind autorizarea scolilor. Cele care nu sunt autorizate sanitar ar trebui sa o faca foarte repede.

Din 29 de centre bugetare, la 8 au autorizatie ISU, iar 14 sunt in proceduri. Noi am pus la dispozitie bani pentru autorizatie si sunt cazuri unde pentru o scoala e nevoie de 500.000 de lei pentru autorizare. Unde e lege nu e tocmeala. La fiecare etaj incaperi separate, geamuri speciale, luminatoare.

Sa vedeti Gradinita Tandarica din Burdujeni unde m-am minunat si eu cand am vazut ce poate cere legea si ce lucrari mai sunt de facut acolo.

Vreau sa finalizam programul Centenar 2018 si sa demaram licitatiile ca la finele anului sa avem aprobate evenimentele pentru anul viitor. Sunt 630 de ani de atestare documentara in februarie si 28 noiembrie si 1 decembrie. Avem deja o sigla propusa.

Nu comentez ce se cere la rugby, undeva la 500.000 de euro. Eu trebuie sa ii sfatuiesc sa dramuiasca banii publici si sa fie mai rationali. Fac apel si catre Gheorghe Flutur sa vina in sprijinul sportului sucevean pentru ca nu putem singuri sa sprijinim si handbalul si fotbalul si rugby. Ne e greu doar din banii nostri publici.

Am informatii ca sunt oameni care vor sa vina sa sprijine fotbalul. A ajuns la urechile mele ca vrea cineva sa vina daca Primaria isi mentine sprijinul. Trebuie sa o punem de o promovare pe romaneste spus. Am fost chestionat pe tema asta si daca Primaria ramane alaturi de fotbal. Primria ramane alaturi de fotbal.”


Intră acum și în grupul de