Flutur: Intenționăm introducerea unei perechi de trenuri zilnice pe ruta Suceava-Cernăuți. Se discută condițiile tehnice, iar Ministerul Transporturilor susține proiectul


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri seara, după o întâlnire cu oficialitățile regiunii Cernăuți la care au participat reprezentanți ai căilor ferate din România și Ucraina, că se conturează introducerea unei perechi de trenuri zilnice pe ruta Suceava-Cernăuți care să fluidizeze traficul între Ucraina și România în condițiile liberalizării regimului de vize pentru cetățenii ucraineni.

„Astăzi am avut o întâlnire cu oficialităţile de la Cernăuţi, domnii Fisciuc şi Munteanu, la care au participat reprezentaţii căilor ferate din România şi Ucraina. Am propus introducerea unui tren Suceava – Cernăuţi pentru care am discutat şi la Ministerul Transporturilor, care va sprijini acest proiect. Este o măsură rapidă de fluidizare a traficului între Suceava şi Cernăuţi în contextul liberalizării regimului vizelor pentru cetăţenii ucraineni. Salut încă o dată şi mă bucur pentru vecinii noştri că pot beneficia de această liberalizare”, a spus Flutur.

El a adăugat că, de la începutul anului, a fost pus în practică un proiect similar între Ucraina și Polonia, iar în primele cinci luni s-au înregistrat peste 80.000 de pasageri care plătesc 5 Euro pentru cei 80 de kilometri parcurși între cele două țări.

„La noi, de la Suceava până Cernăuţi s-ar putea ajunge în mai puţin de două ore. Am propus o pereche de trenuri, zilnic. Unul să plece dimineața din Suceava, cu întoarcerea seara de la Cernăuţi şi un altul care să plece dimineaţă din Cernăuţi şi cu întoarcerea seara din Suceava”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a declarat că ar fi o bucurie atât pentru cei din judeţul Suceava şi nu numai cât şi pentru ucraineni realizarea acestui proiect.

„Cred că va fi un tren plin. Vor putea veni în vizită ca turişti sau la cumpărături. Deja cred că va trebui să existe mijloace de transport care să preia de la gară pasagerii pentru trasee la mănăstiri sau alte obiective”, a spus Flutur.

El a anunțat că în data de 21 iunie, la Vadu Siret, va avea loc o nouă întâlnire în care se vor prezenta soluţiile tehnice, ţinând cont, în special, de ecartamentul diferit pe căile ferate din cele două ţări.

„Sunt de părere că această măsură va contribui foarte mult la fluidizarea traficului, la confortul celor care doreasc să călătorească între Suceava şi Cernăuţi şi cred că va duce la creşterea numărului celor care ne vizitează judeţul”, a conchis Gheorghe Flutur.(N.B.)


Intră acum și în grupul de