Cresteri salariale in functie de incordarea psihica, pentru angajatii DGASPC Suceava


Intră acum și în grupul de

În urma negocierilor ce au avut loc miercuri, la nivelul DGASPC Suceava, angajatorul si sindicatele reprezentative ale salariatilor au semnat Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate. Potrivit unui comunicat de presa, semnat de directorul executiv al DGASPC Suceava, Gheorghe Straton, au fost modificate în favoarea angajatilor DGASPC Suceava capitolele privind „salarizarea si alte drepturi salariale”, „timpul de munca si timpul de odihna”,  precum si cel vizând „protectia sociala a salariatilor, membri ai sindicatelor semnatare ale contractului colectiv de munca”,  obtinându-se în acest fel cresteri salariale între 20% si 75% la salariul de baza, în functie de încordarea psihica corelata cu natura muncii pe care o desfasoara (copil normal sau copil cu dizabilitati) si alte beneficii importante pentru salariati.

„Pe lânga acestea, s-a stabilit  acordarea unui salariu de baza platit de unitate mamei pentru nasterea fiecarui copil, daca mama este salariata. În cazul în care mama nu este salariata, sotul acesteia va beneficia de plata unui salariu de baza.

Asistentii maternali profesionisti vor beneficia de un spor de 15% la salariul de baza pentru munca nenormata în perioada în care au în plasament copii si o compensatie baneasca aferenta zilelor de concediu în care au avut copii în plasament. De asemenea, salariatii care se pensioneaza pentru limita de vârsta primesc o indemnizatie egala cu cel putin dublul salariului de baza avut în ultima luna de activitate”, se mai precizeaza în comunicat.

Un alt beneficiu de care vor avea parte salariatii DGASPC Suceava, în urma negocierii, stipulat în comunicat este: „în cazul în care exista prevederi legislative privind acordarea limitativa a tichetelor de masa, se vor acorda tichete cadou în valoare de 50 lei fiecare, de 6 ori pe an (Craciun, Revelion, Pasti, 1 Mai, 1 Decembrie si la plecarea în concediu de odihna).


Intră acum și în grupul de