Peste 2.600 de pachete cu țigări de contrabandă ascunse într-un autoturism, depistate în Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost prins de polițiștii de frontieră suceveni încercând să treacă granița, la volanul unei mașini în care erau ascunse, în spații special amenajate, peste 2.600 de pachete cu țigări de provenienţă ucraineană.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a precizat, într-un comunicat de presă, că polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F.Siret- I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat, vineri, în jurul orei 00.40, în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român Ivan I., în vârstă de 21 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat.

„În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor”, a spus comisarul şef Ilie Poroch Seriţan.

Acesta a menționat că a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate, în bara de protecție spate, praguri, în spatele schimbătorului de viteză, precum și în locul roții de rezervă, cantitatea de 2.640 pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 3.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava a mai arătat că autoturismul marca Volkswagen Passat, în valoare de aproximativ 6.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de