31 mai – Ziua Mondiala fara tutun- ,,TINERETE FARA TUTUN”


Intră acum și în grupul de

ASP Suceava, prin Compartimentul de Promovarea Sanatatii,  organizeaza mai multe actiuni cu scop informativ-educativ pe parcursul anului 2008, având ca tema antifumatul. Potrivit sefului ASP Suceava, Odette Nicolae, sâmbata, 31 mai 2008, Ziua Mondiala fara tutun- a carui slogan anul acesta este ,,TINERETE FARA TUTUN”, în parcul de lânga tribunal va fi amplasat un cort unde se va determina vârsta reala a plamânului cu aparatul LungLife si se va masura cu aparatul CO-monitor concentratia de monoxid de carbon din aerul exhalat. Aceleasi determinari se vor efectua în perioada 1 iunie-30 septembrie 2008 si în celelalte orase din judet.

Printre actiunile desfasurate în cadrul campaniei antifumat mentionate de Odette Nicolae, este expozitia de grafica si caricaturi de la sediul ASP, cu lucrari ale elevilor Scolii Postliceale Sanitare “Christiana” Suceava, o expozitie de grafica si caricaturi realizate de elevi suceveni , la sediul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Suceava, partener în aceasta campanie, actiuni educativ-sanitare sustinute în scoli de catre personalul medico-sanitar, distribuire stradala de materiale informative.

Seful ASP Suceava a mai mentionat ca în perioada 15 septembrie – 30 noiembrie 2008 , în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, se vor desfasura în 14 scoli activitati de informare-educare-comunicare în cadrul Programului de control al consumului de tutun.
 
 


Intră acum și în grupul de