Şapte producţii realizate de Teatrul Municipal “Matei Vişniec” în prima sa stagiune


Intră acum și în grupul de

Directorul Teatrului Municipal “Matei Vişniec”, Carmen Veronica Steiciuc, a apreciat, miercuri, într-o conferinţă de presă că prima stagiune a instituţiei teatrale sucevene se încheie “cu succes”, ultima din cele şapte producţii ale stagiunii urmând să aibă premiera în data de 25 iunie.

Steiciuc a spus că prima stagiune a celui mai tânăr teatru de stat din România, Teatrul Municipal “Matei Vişniec” Suceava, se încheie cu trei spectacole consecutive, respectiv “ Un playboy de peste deal”, în regia Antonellei Cornici, a cărui premieră are loc în data de 25 iunie, fiind programată o nouă reprezentaţie şi în data de 26 iunie, iar ultimul spectacol al stagiunii “Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare”, în regia lui Alexander Hausvater, va avea loc în data de 27 iunie 2017.

Ea a mai spus că, din vara anului trecut, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava s-au montat şapte spectacole, şi anume “Cărțile de Horia Gârbea”, în regia lui Octavian Jighirgiu – spectacol interactiv urban, “Trenul de noapte”, de Ioan Groșan, în regia lui Octavian Jighirgiu – spectacol pentru spații neconvenționale (gări și spații industriale dezafectate), “Singură în fața dragostei și a morții”, de Dario Fo, regia Andrei Munteanu, “Tigrul din orașul nostru”, de Gianina Cărbunariu, regia Bobi Pricop, “Zadarnicele chinuri ale dragostei”, după William Shakespeare, regia Alexandru Bogdan, “Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare”, de Tankred Dorst și Ursula Ehler, după o nuvelă de Miguel de Unamuno, în regia lui Alexander Hausvater şi “Un playboy de peste deal”, de John Millington Synge, în regia Antonellei Cornici.

Directorul Teatrului municipal “Matei Vişniec”, Carmen Veronica Steiciuc, a reamintit colaborarea instituţiei teatrale cu regizori de mare calibru și cu echipele de producție: Adrian Damian, Maria Miu, Raluca Alexandrescu, Alina Dincă Pușcașu, Lucian Moga, Mircea Kiraly, Eranio Petruska, Victoria Bucun, Alex Cozlac, Șerban Ursachi.

Steiciuc a mulţumit trupei de actori pentru munca extraordinară din această primă stagiune, dar şi echipei tehnice, cea din spatele cortinei şi a reflectoarelor, care face posibilă desfăşurarea în condiţii deosebite a spectacolelor.

“Numitorul comun al tuturor acestor talentați colaboratori ai noștri este trupa de actori ai Teatrului Matei Vișniec. Lor trebuie să le urăm, acum, la final de primă stagiune: La mulți ani! Clara Popadiuc, Diana Lazăr, Cristina Florea, Delu Lucaci, Cosmin Panaite, Cătălin Ștefan Mîndru, Sergiu Moraru, Bogdan Amurăriței și Bogdan Cantauz. Mulțumim actorilor colaboratori Alexandru Marin, Horia Andrei Butnaru, Ionuț Cornilă, Dumitru Năstrușnicu”, a spus Steiciuc adăugând că aplauze merită şi echipa tehnică formată din Sebastian Raţiu, în calitate de coordonator, Vili Duțu, Cornel Angelescu, Ioan Zlei, Liviu Rusu,  Dan Chirilă și Aurica Bertea.

Ea a precizat că trupa teatrului sucevean a fost invitată la Festivalul de teatru pentru tineret de la Iaşi, la festivalul de teatru de la Buzău, dar a susţinut spectacole şi în turneul organizat la Rădăuţi, Fălticeni, Siret şi Gura Humorului, adăugând că în 2018 trupa teatrului este invitată în Franţa şi în Republica Moldova.

Steiciuc a subliniat că pentru stagiunea următoare trupa Teatrului Municipal “Matei Vişniec” Suceava a depus aplicaţii la festivaluri de profil din ţară fiind selectată deja pentru a susţine spectacole la Oradea, Brăila şi Piatra Neamţ.

Ea a mulţumit publicului pentru participarea la spectacolele teatrului sucevean arătând că la prima ediţie a manifestării Zilele Teatrului Municipal “Matei Vişniec” Suceava au participat aproximativ 5000 de spectatori.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de