Ion Lungu: Calcul filosofic al noilor chirii pentru locuințele ANL. Important e că vor scădea pentru că acum sunt mai mari decât cele din piața liberă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că noile chirii pentru locuințele ANL se calculează după o formulă filosofică, în care sunt incluși mai mulți indicatori, el arătând însă că în urma unei simulări s-a constatat că aceste chirii se micșorează la Suceava în condițiile în care în prezent sunt mai mari decât cele de pe piața liberă.

„E o formulă de calcul foarte filozofică”, a explicat Lungu care a menționat că se calulează în funcție de rangul localității, al anului de construire al blocului  și legată de venitul mediu brut pe membru de familie.

El a spus că s-a emis o ordonanță de urgență de recalculare a chiriilor pentru locuințele ANL.

„După simulările pe care le-am făcut noi, vor scădea chiriile la cei care locuiesc la ANL”, a spus Lungu care a menționat că sunt mai multe locuințe ANL goale, iar în ședința de joi a CL Suceava vor mai fi constatate alte opt locuințe libere.

El a spus că aceste locuințe pot fi ocupate doar de cei care întrunesc condițiile ANL și sunt pe lista de priorități.

Primarul a subliniat că este un lucru bun că vor scădea chiriile ANL care nu mai sunt subvenționate și sunt mai mari decât cele de pe piața liberă.

„Astfel se explică faptul că avem acele locuințe libere la ANL”, a mai spus Ion Lungu.(N.B.)


Intră acum și în grupul de