Lucian Harșovschi anunță noi modificări pe Bulevardul 1 Decembrie pentru pregătirea introducerii sensului unic pe bulevardul principal


Intră acum și în grupul de
Lucian Harșovschi, viceprimarul Sucevei, a anunțat, miercuri, că lucrează la un proiect de modificare rutieră pe Bulevardul 1 Decembrie de la intrarea în oraș pe DN 2 până la intersecția spre comuna Șcheia și intrarea pe DN 17.

 

Astfel, potrivit viceprimarului, pentru introducerea sensului unic pe bulevardul principal este necesar să fie realizate unele modificări rutiere pe porțiunea de la intersecția semaforizată spre Șcheia până la intrarea la Metro.

Astfel, el a spus că prima bandă de la intrarea în oraș va fi una separată, tip undă verde, pentru fluidizarea traficului, iar intrarea pe bulevard dinspre strada Bistriței se va face doar pe banda a doua.

Viceprimarul a arătat că, banda de selecție spre Șcheia va fi prelungită până aproape de intrarea la Metro întrucât, în prezent, aceasta este prea scurtă și se creează blocaje.

Pentru ca această bandă de selecție să fie prelungită, se va renunța la intrările dinspre oraș la stația OMV și la Direcția Agricolă,  APIA sau Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, urmând ca cei care doresc să vireze la stânga pentru a ajunge la aceste destinații, să o poată face  folosind banda de selecție pentru stânga din dreptul Metro.

Totodată, viceprimarul a mai spus că pentru a facilita ieșirea spre Fălticeni pentru cei care alimentează la OMV sau  cei care vin de pe strada Pictor Rusu Arbore, și care acum pot merge doar spre dreapta, se va mai monta un semafor în dreptul OMV și se va permite și ieșirea spre stânga.

Propunere trafic rutier
Lucian Harșovschi a explicat că acum locatarii de strada Pictor Rusu Arbore din 120 de aparatamente ale primăriei la care se adaugă ale alte 80 care sunt în lucru sunt obligați să faca doar la dreapta și că prin introducerea noului semafor se soluționează o nedreptate.

El a mai declarat că și la intersecția dintre strada Scurtă și Bulevardul 1Mai, prima bandă, înspre Primărie va fi tot de tip „undă verde”, fiind delimitată de banda a doua cu separatoare.

Mai mult, viceprimarul Lucian Harșovschi a mai spus că se lucrează la documentația pentru a se scoate la licitație lucrarea de investiție pentru realizarea unui nou sens giratoriu la intersecția Bulevardului 1Decembrie  cu strada Calea Obcinilor.

„Acesta va putea fi realizat doar în 2018 pentru că se face pe o stradă unde s-a intervenit pe fonduri europene și vrem să facem demersurile de acum pentru a câștiga timp”, a spus Harșovschi.

El a arătat că aceste demersuri se fac acum pentru a fi preîntâmpinate situații cu care se confruntă acum municipalitatea cu străzile Mihail Sadoveanu și Bogdan Vodă unde lucrările sunt licitate, dar licitația este contestată de doi ani.
Sens giratoriu propus

”Trebuie să pregătim intrarea pe porțiunea de sens unic pe care o avem în vedere pe bulevardul principal”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, adăugând că noile prevederi vor fluidiza traficul în zona respectivă.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi anunța în luna aprilie, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că sunt probleme în tot municipiul Suceava privind traficul rutier și că se analizează o variantă de introducere de sensuri unice pentru fluidizarea traficului.

 

El a arătat că se analizează un sens unic de la intrarea în municipiul Suceava ca sens de intrare, de la intersecția cu Calea Obcinilor până la sensul giratoriu din centrul orașului. Pe acest traseu vor fi trei benzi pe un sens, iar o bandă pentru autobuze și pentru urgențe în sens opus. Totodată, ar urma să fie amenajată și o pistă pentru biciclete.

 

De la sensul giratoriu din central orașului sensul invers va fi pe strada Nicolae Bălcescu, Mărășești, George Enescu, până la ieșirea din Suceava.

„Străduțele care fac legătura, strada Scurtă, strada Universității, Mărășești, Mihai Viteazu, vor fi puncte de legătură între cele două zone cu sens unic. Aceste străzi vor fi ori cu dublu sens, ori cu sens unic, în funcție de necesitățile oamenilor”, a spus Harșovschi.

 

El a arătat că cei care doresc să meargă cu mașina vor parcurge distanțe mai mari într-un timp mai scurt.

 

„Aceasta este o propunere”, a spus viceprimarul.

 

Harșovschi a menționat că prin aceste măsuri nu se câștigă foarte mult pentru trafic, dar că se câștigă locuri de parcare, pistă pentru biciclete și pistă pentru autobuze, mai ales că vor veni cele 40 de autobuze electrice.

 

”Vom avea un transport civilizat. Lumea nu numai că va fi motivată cu transportul public în comun, ci va fi și nevoită să meargă cu mijloacele de transport public, cu bicicleta sau cu motoscurterul”, a spus viceprimarul.

 

El a menționat că municipalitatea trebuie ca în acest proiect să țină cont de actuala infrastructură pentru că „municipiul Suceava a fost construit cum a fost construit”.

 

Viceprimarul Lucian Harșovschi a subliniat că aceste sensuri unice pe bulevardele principale vor putea fi realizate doar în condițiile în care va fi funcțională varianta ocolitoare a municipiului Suceava dinspre Fălticeni spre Moara-Șcheia-Pătrăuți, proiect blocat de mai mulți ani.

 

”Nu putem să punem în aplicare acest proiect decât dacă e finalizată șoseaua de centură pentru ca traficul greu să fie scos în afara orașului”, a mai spus Harșovschi.(N.B.)


Intră acum și în grupul de